Válogatott Húsok

Légy a grillezés mestere - 9 lépés a tökéletes grillhúsért

Mennyire vagy jártas a különféle húsok grillezési módszereiben? Friss blogcikkünkből 9 olyan egyszerű trükköt sajátíthatsz el, melyek segítségével valódi grill mesterré válhatsz:

Mennyi húst fogyasszunk hetente?

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz a húsfogyasztás is hozzátartozik, azonban nem mindegy, hogy milyen fajta húsból mennyit fogyasztunk hetente.

7 hasznos kérdés a húspultnál

Mielőtt a húsboltban megtörténne a vásárlás, érdemes beszélgetést kezdeményezni a bolti eladóval a termékekről és minél több információra szert tenni a rendelkezésre álló húsokkal kapcsolatosan.

Mire figyeljünk füstölt kolbász vásárlásakor?

Mire érdemes odafigyelnünk, amikor füstölt kolbászt keresünk? A jó kolbász számos kritériumnak kell megelfeleljen, annak érdekében, hogy igazán ízletes és zamatos legyen.

6 alapélelmiszer, mely mindenképp legyen a kamrában, ha karantén áll be, vagy közeleg a zombi apokalipszis

Olykor-olykor, legalább évente egyszer, világvégi hangulat uralkodik a Földön, melynek különféle okai vannak: természeti katasztrófák, járványok és egyéb kellemetlenségek. De bármi is történne a világban, a mindig tele éléskamra és a jól megpakolt hűtőszekrény könnyen előnyödre válhat, ha beüt a katasztrófa.

Az egészséges grillezés aranyszabályai

Grillezés idején érdemes néhány egyszerű szabályt figyelembe venni annak érdekében, hogy a húsokat és zöldségeket minél egészségesebben készítsük el, anélkül, hogy a termékek elveszítenék legfontosabb tulajdonságaikat.

Étterem otthon - ízletes szuvidált húskülönlegességekkel

Mi lenne, ha a nappalit vagy az ebédlőt új köntösbe öltöztetnénk, kedvenc éttermünkről inspirálódva? A hangulatot néhány ízletes húskülönlegességgel érdemes fokozni

A sertéshús jótékony hatásai

A sertéshús hazánkban az egyik legkedveltebb húsfajta, mely mértékkel fogyasztva igen jótékony hatással lehet az emberi szervezetre.

A szeletelőgép, amely forradalmasította a mészáros mesterséget

Berkel feltalálta a máig leghatékonyabb és legstílusosabb hússzeletelő gépet. Megközelítően olyan legendát teremtett gépével, mint Louis Vuitton az utazótáskával, vagy Ferrari a sportautóval.

3 egyszerű slow cooking receptötlet hűvös téli estékre

A lassú tűzön, hosszú időn keresztül történő főzés által az ételekben megmaradnak a tápanyagok és ennek sokkal jótékonyabb hatásai vannak az emberi szervezetre nézve is. Az elfogyasztott ételek nem csak finomak, hanem egészségesek, kiegyensúlyozottak és táplálkozási szempontból értékesnek kell lenniük.

A marhahús jótékony hatásai

Mértékkel fogyasztva a marhahús jótékony hatással lehet az emberi szervezetre nézve, mindazok mellett, hogy ízletes fogásokat és változatos ételeket biztosít.

Az emlékezetes ízek titka - a húsok és gyümölcsök szakszerű párosítása

Hogyan illeszthetjük össze a gyümölcsöt a húsétellel úgy, hogy azok kiegészítsék egymást? Ez alkalommal néhány őszi idénygyümölcs példáját mutatjuk be.

3+1 recept hidegen is tálalható húsokkal

A receptekben található húsok melegen is fogyaszthatók, azonban ezek hidegen is igen finomak és tálalhatók elegáns összejöveteleken, családi találkozókon vagy akár munkahelyi rendezvényeken is.

A Petry Válogatott Húsok elnyerte az Érték és Minőség Nagydíjat

A Petry Válogatott húsok teljes termékpalettáját tüntette ki a magyar állam az Érték és Minőség Nagydíj Pályázaton.

Mit tanultam a Petry mészárosaitól? 10 ok, amiért érdemes hentesüzletből vásárolni a hús-és hentesárut

Egy jó, hagyományos hentesüzlet legfőbb erénye az átláthatóság. Itt ugyanis megtudhatod, honnan származik pontosan a hús és milyen körülmények között, milyen eledellel voltak nevelve az állatok.

Hogyan avassuk be a gyereket a konyhaművészet örömébe? – 9 kézzelfogható tipp

A főzőcskézés erősíti kapcsolatunkat csemeténkkel és igen fontos lehet személyiségük fejlődésében is, ugyanis ekkor a gyerekek megtanul másokkal együtt dolgozni, megismerkednek tetteik következményeivel, valamint fejlesztik felelősségvállalási képességüket, kreativitásukat is.

3 egyszerű reggeli, melyet a gyerek magának is elkészíthet

Sokan vallják azt, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, hiszen segít abban, hogy megújult erőkkel kezdjük a friss napot és feltölt energiával.

5 dolog, amit nem tudtál a Petry boltokról

Az idők során rengeteget meséltünk már történetünkről, azonban ma 5 olyan dolgot szeretnénk megosztani veled, melyet eddig valószínűleg nem tudtál a Petry boltokról.

Mitől lesz igazán finom a húsvéti bárány? Interjú Dr. Madaras Sándor idegsebésszel, a Jó ételnek illatáról című könyv szerzőjével.

„Egy báránykülönlegesség, amit nagyon kevesen ismernek, a tüdőtáskaleves. A makfalvi remek háziasszonytól, nagynénémtől, Borbély Ilonától tanultam a receptet.” Dr. Madaras Sándor

3 ok arra, hogy bárányhúst fogyasszunk

A bárányhús egészséges, fogyasztása számos értékes vitaminnal tölti fel a szervezetet, gazdag a B vitamin, cink és az Omega 3 tartalma. Ajánlott a bárány gyakori fogyasztása, mivel a szervezetet az egészséges működéshez szükséges tápanyagokkal látja el.

6 alaprecept kezdőknek válogatott húsokból

A Petrynél minőségi, friss válogatott húsokat találsz, melyekből ízletes és egészséges ételeket készíthetsz az egész család számára néhány egyszerű recept segítségével.

A medvehagyma, a tavasz egészséges és sokoldalú növénye

A medvehagyma egy igazán sokoldalú növény, mely nem csak salátáknak, hanem csorbáknak, szószoknak és egyéb egészséges készítményeknek is a fő alapanyaga.

Tavaszi ételek húsvét előtt és után – egyszerű fogások és elkészítési módjaik

Ismerkedj meg néhány letisztult, klasszikus recepttel, melyet a tavaszi periódusban könnyedén elkészíthetsz.

Húsvéti készülődés: ismerkedjünk meg a tormával!

Húsvét közeledtével kiváló ünnepi ételek készülhetnek a torma ügyes felhasználásával, íme néhány ötlet:

6 isteni mártás sült húsok mellé

Petri Mária ma néhány finom mártásreceptet oszt meg velünk, melyek kiválóan találnak egy-egy ízletesen ekészített, sült válogatott hús mellé.

10 tipp a friss hús felhasználására

Ismerkedj meg a friss, válogatott húsok megfelelő tárolásával, felhasználásával és elkészítésével:

A sertéshús és elkészítési formái

Luca György mészáros, a Petry üzemigazgatója, beavat minket a sertéshús megfelelő válogatásának és elkészítési módjainak titkaiba.

A marhahús és elkészítési formái

Timár József mészáros, a Petry nagykereskedelmi igazgatója, beavat minket a marhahús elkészítésének fortélyaiba és néhány receptet is megoszt velünk, melyekből inspirálódhatsz az otthoni menük megtervezésekor.

Válogatott húsok – a farmtól az asztalig

A friss, minőségi húsok és a szakértelem – ez a titka a több mint 8 generációs Petry mészárszék sikerének.

Kategóriák

Blog

Válogatott Húsok

Válogatott húsok. Ínyencek kedvence. Vásárlóinknak válogatott húsokat kínálunk és odafigyelünk arra, hogy mindig a legjobb állatok húsával dolgozzunk, amelyeket hazai gazdáktól származó, szigorú feltételek szerint minősített farmokról szerzünk be.

Ünnep- hagyományok, ízek, szokások

Hagyomány, egészség és fenséges ételek - minden ami egy igazi ünnephez szükséges.

Receptek

Gyors receptek az elfoglalt hétköznapokra. Kövesd a blogbejegyzéseinket, rendszeresen töltünk fel új recepteket!

A hús egészséges felhasználása

Az élelmiszerbiztonság elsőrendű kérdés mindannyiunk számára. Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos betartani néhány fontos szabályt.  

Hogyan készülnek termékeink?

Bemutatjuk, hogyan készül az egészséges hentesáru a Petry család hagyományos receptjei alapján.  

Újdonságok, események

Hírek, események, érdekességek, tájékoztatjuk minden fontos információról, ami a tevékenységünkhöz kapcsolódik.

Transylvanian Gourmet

A Transylvanian Gourmet kampány a PETRY cégcsoport kezdeményezése. Célunk az erdélyi sonkakészítési értékek érdek nélküli bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért igyekszünk minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. A recepteket a creative@petry.ro email címre várjuk.

Fel