Ünnep- hagyományok, ízek, szokások

3 egyszerű recept ünnepi alkalmakra

A közösen elfogyasztott fogások a családi ünneplések főszereplői. Ilyen esetben érdemes nem mindennapi különlegességekkel elcsábítani a család többi tagjait, hogy biztosan emlékezetes legyen az összejövetel. A Petry 3 egyszerű receptet ajánl ünnepi alkalmakra:

Péter és a mindig tele éléskamra - II. mese

Telt-múlt az idő s a kisfiú, akit Péter néven emlegettek a kis erdélyi városkában, valódi ifjonccá cseperedett. Dolgos, szorgalmas, szép szál legénnyé vált, aki még mindig imádta a hűvös, téli napokat amikor reggeltől napestig elszórakoztak barátaival a környékbeli dombokon barangolva. Egy nap azonban, amikor Péter épp szánkózni készülődött, az apja így szólt hozzá...

Péter és a mindig tele éléskamra - III. Mese

Tíz év telt el mióta főhősünkről, Péterről legutóbb hallottunk. Azóta sok víz lefolyt a Maroson és a pehelyszakállú kislegény valódi felnőtt férfiemberré vált. A város szívében lakott feleségével, Rózával, akivel együtt elsőszülött gyermeküket nevelgették, miközben a második már úton volt.

Péter és a mindig tele éléskamra - IV. Mese

Amint Péter a hóesésben állt az ajtó előtt és tanakodott, hogy kopogjon-e be vagy sem, hangokat hallott a házból. A keze egyből felemelkedett és három nagy ütést hallatott a fából készült ajtón. Csend. Lépések lassú csoszogása hallatszott, majd kis idővel később résnyire kinyílt az ajtó és egy kíváncsi szempárral nézett szembe. Csodálat és döbbenet ült az öregember arcára, amint felismerte Pétert:

A hagyományos erdélyi kolbász története

A hagyományos erdélyi kolbász történelme az idők során elhomályosult. Sokfélesége a földrajzi régiók diverzitásának köszönhető, hiszen mindenik régióra más típusú kolbász volt jellemző.

Péter és a mindig tele éléskamra - Első mese

Péter imádta a telet és naphosszat bandukolt bajtársaival együtt, keresztül-kasul szelte a havas dombokat, végig szánkózta a környék összes buckáját és kisebb-nagyobb hócsatákba keveredett. De bármekkora is volt a móka, Péter sosem feledkezett meg az egyetlen dologról, amit még a télnél is jobban szeretett....

Karácsonyi szokások és hagyományok: miként zajlik a disznóvágás Erdélyben?  

Petri Marika néni és Petri Zalán Endre, vagy Bandi bácsi, ahogy a barátai szólítják, a Petry cég tulajdonosai, így emlékeznek vissza a karácsony előtti disznóvágásra:

10 dolog amit karácsony előtt meg kell tenned

Összeírtuk, mi mindent lenne jó megtenni karácsony előtt. Karácsonykor mindannyian elcsendesedünk, a kinti zsúfolt nyüzsgés, készülődés után az évvégi mérlegelésnek jön el az ideje, annak, hogy végig gondoljuk, milyen éven is vagyunk túl.

Karácsonyi szokások és hagyományok Erdélyben

Miközben talpunk alatt csikorog a jeges hóréteg, ünneplőbe öltöztetjük az örökzöld fenyőt, a légkört a hagyományos étkek illata lengi be. Nem is lenne teljes a karácsonyi menüsor édesanyánk vagy nagymamánk legendás töltöttkáposztája nélkül.

5 tanács a stresszmentes karácsonyért

„Hat unokám van, úgy érzem, a sok felhalmozott élettapasztalatból szeretnék átadni a fiataloknak, amit lehet. Főként szervezési és főzéssel kapcsolatos tanácsokra gondoltam, hogy mindenki minél teljesebben megélhesse a karácsonyi várakozást.”

Ajándéktippek és menü ötlet karácsonyra

A Petry blog, Facebook oldal és You Tube csatorna decemberben egy ajándék ötletgyárrá alakul. Közeleg az ünnep és te kifogytál az ötletekből? Azon rágódsz, hogy mi lenne a legalkalmasabb karácsonyi ajándék szeretteidnek?

Karácsonyi ajándék ötletek üzlettársaknak

Annak érdekében, hogy az ünnep alkalmával megajándékozd üzleti partnereidet Varga-Pál Petri Zsolt, a Petry cégcsoport ügyvezető igazgatója az alábbi ajánlatot teszi idén karácsonyra:

Petry szárított húskülönlegességek ünnepi előételekhez

Az erdélyi szárított húskülönlegességek, kizárólag természetes alapanyagokból, natúr fűszerek felhasználásával, teljes mértékben kézzel készülnek, az eredeti, 1879-es Petry családi receptek alapján.

Töltsd le te is az Adventi menü tervezőt

Most letöltheted a Petry család Adventi menü tervezőjét.

5 recept ötlet a karácsonyi ételmaradékok hasznosítására

Évente több tonna ételmaradék landol a szemétben az ünnepek után. Ez elkerülhető lenne, ha az emberek újrahasznosítanák azokat az ételeket, amelyek még teljesen alkalmasak a fogyasztásra. A Petry arra bíztatja vendégeit, hogy tudatos fogyasztók legyenek, akik a finom falatokat okosan és takarékosan fogyasztják. A praktikus és ízletes újrahasznosító receptekkel nemcsak pénzt és időt takarítunk meg, hanem a környezetünket is óvjuk. Tegyék próbára a fenti ötleteket! Jó étvágyat kívánunk!

Hagyományos újévi fogások

A szilveszteri, újévi menü, csakúgy, mint a karácsonyi, gazdag és változatos mifelénk. Az újév küszöbén néhány hagyományos fogás minden keresztény család ünnepi asztalán helyet kap. Ezek egy része vallásos hagyományokra utal, másik része viszont szerencsejóslással, az újév bőségének varázslásával hozható összefüggésbe.

Farsangi szokások és hagyományos ételek

Fararsang alkalmával ismerkedjünk meg ezen különleges népszokás eredetével, a tavaszváró karnevál sokszínűségével, illetve az ünnephez kötődő gasztronómiai specialitásokkal:

Kategóriák

Blog

Válogatott Húsok

Válogatott húsok. Ínyencek kedvence. Vásárlóinknak válogatott húsokat kínálunk és odafigyelünk arra, hogy mindig a legjobb állatok húsával dolgozzunk, amelyeket hazai gazdáktól származó, szigorú feltételek szerint minősített farmokról szerzünk be.

Ünnep- hagyományok, ízek, szokások

Hagyomány, egészség és fenséges ételek - minden ami egy igazi ünnephez szükséges.

Receptek

Gyors receptek az elfoglalt hétköznapokra. Kövesd a blogbejegyzéseinket, rendszeresen töltünk fel új recepteket!

A hús egészséges felhasználása

Az élelmiszerbiztonság elsőrendű kérdés mindannyiunk számára. Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos betartani néhány fontos szabályt.  

Hogyan készülnek termékeink?

Bemutatjuk, hogyan készül az egészséges hentesáru a Petry család hagyományos receptjei alapján.  

Újdonságok, események

Hírek, események, érdekességek, tájékoztatjuk minden fontos információról, ami a tevékenységünkhöz kapcsolódik.

Transylvanian Gourmet

A Transylvanian Gourmet kampány a PETRY cégcsoport kezdeményezése. Célunk az erdélyi sonkakészítési értékek érdek nélküli bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért igyekszünk minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. A recepteket a creative@petry.ro email címre várjuk.

Fel