Újdonságok, események

Serleget és aranyérmet nyert a Petry termékcsalád a hétvégi kolozsvári Szalonna Fesztiválon

A Petry csapata sikeresen szerepelt. Egy serleget és egy aranyérmet hozott el a 18 versenyzőt számláló mezőnyből. Első helyezést értetek el a belsőségekből készült hústermékeket rangsoroló kategóriában.

Gyümölcsöző életpálya program – a Petry cégcsoport kezdeményezése

A Gyümölcsöző életpálya program segítséget nyújt a fiataloknak, hogy a ranglétrát végigjárva stabil karriert építsenek maguknak, áttételesen támogatva ezzel nemcsak a Petry itthonmaradási cégfilozófiáját, hanem a helyi gazdaság fellendülését is.

Mivel töltsük meg a piknik kosarunkat?

Itt az ideje, hogy kiaknázzuk a meleg, késő nyári napokban rejlő lehetőségeket, és családi vagy baráti társaságban élvezzük a szabadban való piknikezést. Erre kitűnő alkalom lehet a 6. Vásárhelyi Forgatag keretében megszervezett GoPetry Piknik.

Erdélyi Magyar Értéknek minősítették a Petry hús- és hentestermékeket

A Petry család küldetése megőrizni a hagyományos termékek receptjeit, és hírnevet szerezni nekik világszerte. Az Erdélyi Értékek Tárában több mint 80 kulturális örökséget, és több mint 50 épített értéket tartanak számon. Ezek mellett első élelmiszer termékként kerültek fel az erdélyi értékek listájára a Petry hús- és hentestermékek.

Interjú Szabó Jánossal, a mezőbándi sertésfarm ügyvezetőjével

Romániában sajnos elég kevesen foglalkoznak a sertésszaporítással. Nagyon sok hizlalda van az országban, ahol nincsenek kocák. Bejegyzett, engedéllyel rendelkező, kereskedelmi farmokon jelenleg mindössze 150 000 koca van az egész országban, és ahhoz, hogy csökkentsük a külföldről importált disznóhúst kéne legalább 250 000.

Miért fontos hogy helyi terméket vásároljunk?

A nagyobb helyi termékkínálat kevesebb külföldről beszállított terméket is eredményez. Azáltal, hogy helyi terméket vásárolunk, többszörösen hasznot hozunk közvetlen környezetünknek, illetve önmagunknak. Támogatjuk a helyi termelőket, kisvállalkozókat és a minőségi termékeket.

Megnyílt a Marosvásárhelyen egyedi Petry Grill&Wine Bisztró!

Legyen közös élmény a grillezés szenvedélye. Marosvásárhelyen egyedülállónak számító Petry Grill&Wine Bisztró 2017. december 1-jén nyitotta meg kapuit.

Interaktív látványműhely, amely támogatja az egészséges táplálkozást a gyermekek körében

Kiskukta program a Petry Látványműhely és Múzeumban I-IV. osztályos gyerekcsoportoknak

A Magyar Termék Nagydíj Kárpát-medencéért Nívódíja elismerő címmel tüntették ki Petry Zalán Endrét!

A Magyar Termék Nagydíj Kárpát-medencéért Nívódíja elismerő címmel tüntették ki 2017 szeptember 5-én Petry Zalán Endrét, a marosvásárhelyi Petry húsfeldolgozó tulajdonosát és vezetőjét.

Ismét Magyar Termék Nagydíjat nyertek a Petry termékek!

Örömünkre szolgál, hogy a Petry cégcsoport ismét kitüntetésben részesült. 2017-ben három termékünk kapta meg a Magyar Termék Nagydíjat.

“Egy étel akkor lesz finom, ha minőségi alapanyagból készül”, interjú Alessandro Foresta-val

Olasz családból származom, nálunk nagy hagyománya van a főzésnek. Sok receptet és technikát édesanyámtól és nagymamámtól tanultam. Amikor egy új országba érkezem, az első dolgom az, hogy megpróbálok minél több helyi ételt megkóstolni és megtapasztalni, hogy a környéken milyen ízeket szeretnek leginkább az emberek.

Gyere bringával a vásárra és légy vendégünk egy frissítő limonádéra

Pénteken, július 21-én a Petry Látványműhely és Múzeum udvarán ismét megszervezésre kerül a Local Farmers’ Market rendezvényünk. Szeretettel várunk.

XIV. Local Farmers' Market-Buy fresh, buy local

A helyi termelőktől garantáltan egészséges alapanyagokat fog megvásárolni, szemben a nagyáruházak kínálatával. A vásár bő felhozatalt kínál a különböző hagyományos és helyi termékekből, úgy mint: hústermékek, tejtermékek, sajtok, méz, lekvárok, szörpök, gyümölcslevek, borok, pálinka, zöldség, gyümölcs, teák, fűszerpaprika, olajak, valamint kézműves termékek. Egészsége megőrzése érdekében vásároljon hazai, helyi terméket, így a gazdaság fellendítéséhez is hozzájárul.

XII. Local Farmers’ Market

Cégünk segíteni szeretné a helyi termelőket az értékesítésben, ugyanakkor a vásárlók számára megteremti a lehetőséget, hogy rendszeresen vásárolhassanak egészséges helyi termékeket. A Petry Látványműhely és Múzeum udvarán havonta megszervezésre kerül a Local Farmers’ Market rendezvényünk.

Kategóriák

Blog

Válogatott Húsok

Válogatott húsok. Ínyencek kedvence. Vásárlóinknak válogatott húsokat kínálunk és odafigyelünk arra, hogy mindig a legjobb állatok húsával dolgozzunk, amelyeket hazai gazdáktól származó, szigorú feltételek szerint minősített farmokról szerzünk be.

Ünnep- hagyományok, ízek, szokások

Hagyomány, egészség és fenséges ételek - minden ami egy igazi ünnephez szükséges.

Receptek

Gyors receptek az elfoglalt hétköznapokra. Kövesd a blogbejegyzéseinket, rendszeresen töltünk fel új recepteket!

A hús egészséges felhasználása

Az élelmiszerbiztonság elsőrendű kérdés mindannyiunk számára. Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos betartani néhány fontos szabályt.  

Hogyan készülnek termékeink?

Bemutatjuk, hogyan készül az egészséges hentesáru a Petry család hagyományos receptjei alapján.  

Újdonságok, események

Hírek, események, érdekességek, tájékoztatjuk minden fontos információról, ami a tevékenységünkhöz kapcsolódik.

Transylvanian Gourmet

A Transylvanian Gourmet kampány a PETRY cégcsoport kezdeményezése. Célunk az erdélyi sonkakészítési értékek érdek nélküli bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért igyekszünk minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. A recepteket a creative@petry.ro email címre várjuk.

Fel