Transylvanian Gourmet

Miért egyedi az erdélyi konyha?

Erdélyben különösen gazdag a hagyományok tárháza, amelynek jelentős részét teszik ki a helyi jellegű, hagyományos receptek. Az erdélyi konyha messze-földön híres, a külföldről érkező vendégek nagy része kifejezetten a helyi, tradicionális ételek és ízek kedvéért utazik hozzánk.

Transylvanian Gourmet

Egy minőségi felületet, amely akár az itt élőknek, akár az idelátogatóknak hiteles képet mutat az erdélyi kulináris sajátosságokról. Küldje el Ön is családi receptjét és történetét a creative@petry.ro címre.

Erdélyi sonka-történetek

Önök szerint beszélhetünk erdélyi sonkakészítésről?! Mutassuk be együtt Erdély egyik gasztronómiai büszkeségét! Osszák meg velünk családjuk hagyományos sonkakészítési módszereit, meséljenek gyermekkori történeteket, amelyek sonkához kapcsolódnak. Írja meg nekünk a történetét.

Erdélyi gasztronómia – titkok és érdekességek

Erdély maga egy csoda, hiszen nemcsak számtalan gyönyörű hellyel büszkélkedik, hanem gasztronómiai ízvilága is egyedülálló. A szomszédos népek egymásra gyakorolt hatása tette igazán egyedivé az Erdélyi kultúra és konyhaművészet kialakulását.

Egyedi termék Romániában a Petry szárított sonkája

Interjú Suba Ferenc Alpárral, a PETRY cég termékfejlesztési igazgatójával: " Sikerült elkészíteni azt a szárított sonkát, amelyre büszkén mondhatjuk, hogy igazi erdélyi szárított sonka. Ezzel elsők vagyunk Romániába, akik egész érlelt-szárított sonkát készítünk."

 Miért olyan drága a szárított sonka?

Ezt a sonkát elkészíteni nem egy könnyű feladat, mivel a csontolás és az érlelés nagyban meghatározza a sonka minőségét. Annak érdekében, hogy igazán minőségi sonkát kapjunk több elkészítési módszert, a Petry család ősi receptjeit és különböző fűszerezési technikákat is kipróbáltunk.

A fűszerek titkos története: Pirospaprika

Tudtad-e, hogy a Petry boltjaiban magas minőségű fűszereket vásárolhatsz? Kérd ki boltjainkban munkatásaink tanácsát, hogy a legjobb minőségű fűszereket szerezd be, amelyekkel fejedelmi fogásokká varázsolhatod a boltjainkból választott, friss hústermékeket!

A fűszerek titkos története – a bors

Kérd ki boltjainkban munkatásaink tanácsát, hogy a legjobb minőségű fűszereket szerezhesd be, amelyekkel fejedelmi fogásokká varázsolhatod a Petry-ből választott, friss hústermékeket!

Kategóriák

Blog

Válogatott Húsok

Válogatott húsok. Ínyencek kedvence. Vásárlóinknak válogatott húsokat kínálunk és odafigyelünk arra, hogy mindig a legjobb állatok húsával dolgozzunk, amelyeket hazai gazdáktól származó, szigorú feltételek szerint minősített farmokról szerzünk be.

Ünnep- hagyományok, ízek, szokások

Hagyomány, egészség és fenséges ételek - minden ami egy igazi ünnephez szükséges.

Receptek

Gyors receptek az elfoglalt hétköznapokra. Kövesd a blogbejegyzéseinket, rendszeresen töltünk fel új recepteket!

A hús egészséges felhasználása

Az élelmiszerbiztonság elsőrendű kérdés mindannyiunk számára. Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos betartani néhány fontos szabályt.  

Hogyan készülnek termékeink?

Bemutatjuk, hogyan készül az egészséges hentesáru a Petry család hagyományos receptjei alapján.  

Újdonságok, események

Hírek, események, érdekességek, tájékoztatjuk minden fontos információról, ami a tevékenységünkhöz kapcsolódik.

Transylvanian Gourmet

A Transylvanian Gourmet kampány a PETRY cégcsoport kezdeményezése. Célunk az erdélyi sonkakészítési értékek érdek nélküli bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért igyekszünk minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. A recepteket a creative@petry.ro email címre várjuk.

Fel