Transylvanian Gourmet

A hagyomány szerint, régen a téli disznóvágáskor készült a sonka, majd általában kora tavaszig száradt és érlelődött, húsvétkor fogyasztották el. Felhasználva a Petry család ősi receptjét, több elkészítési módszert és fűszerezést is kipróbáltunk, ameddig sikerült elkészítenünk az igazi, hagyományos Erdélyi szárított sonkát. A csontolás és érlelés megatározó, nem volt könnyű feladat. Sok munkával és türelemmel elkészített finomfalat ez.

Erdély a maga nemében páratlan és különleges. Vidékünkön egyedi módon keveredtek az itt élő magyarok, románok, szászok, örmények és zsidók konyhájának sajátságos ízei. A szomszédos népek egymásra gyakorolt hatása tette igazán egyedivé az Erdélyi kultúra és konyhaművészet kialakulását.

Transylvanian Gourmet kampány célja az erdélyi sonkakészítési értékek bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért létrehzotuk a www.transylvaniangourmet.ro weboldalt, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. Küldje el Ön is családi receptjét és történetét a creative@petry.ro címre.

Kategóriák

Blog

Válogatott Húsok

Válogatott húsok. Ínyencek kedvence. Vásárlóinknak válogatott húsokat kínálunk és odafigyelünk arra, hogy mindig a legjobb állatok húsával dolgozzunk, amelyeket hazai gazdáktól származó, szigorú feltételek szerint minősített farmokról szerzünk be.

Ünnep- hagyományok, ízek, szokások

Hagyomány, egészség és fenséges ételek - minden ami egy igazi ünnephez szükséges.

Receptek

Gyors receptek az elfoglalt hétköznapokra. Kövesd a blogbejegyzéseinket, rendszeresen töltünk fel új recepteket!

A hús egészséges felhasználása

Az élelmiszerbiztonság elsőrendű kérdés mindannyiunk számára. Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos betartani néhány fontos szabályt.  

Hogyan készülnek termékeink?

Bemutatjuk, hogyan készül az egészséges hentesáru a Petry család hagyományos receptjei alapján.  

Újdonságok, események

Hírek, események, érdekességek, tájékoztatjuk minden fontos információról, ami a tevékenységünkhöz kapcsolódik.

Transylvanian Gourmet

A Transylvanian Gourmet kampány a PETRY cégcsoport kezdeményezése. Célunk az erdélyi sonkakészítési értékek érdek nélküli bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért igyekszünk minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. A recepteket a creative@petry.ro email címre várjuk.

Fel