Serleget és aranyérmet nyert a Petry termékcsalád a hétvégi kolozsvári Szalonna Fesztiválon

A gasztronómiai SzalonnaFeszt Kolozsváron megszervezett negyedik kiadása ismét reflektorfénybe helyezte a háztáji ételeket, ezek közül is a hagyományos füstölt szalonnát.

Az Erdélyben is régi hagyományokkal rendelkező étel, a szalonna elkészítési módjának igencsak gazdag tárháza van, sokféle szempontot kell figyelembe venni az érlelés, a füstölés, és általában véve a fűszerezés tekintetében. A szalonna a mai napig az egyik legkedveltebb, és legsokszínűbb disznóságok egyike.

A kolozsvári Rod Étterem látta vendégül az idei fesztivált, a háromnapos rendezvényre gurmandok és érdeklődő nézelődők, illetve lelkes ízvadászok is kilátogattak, akik végig kóstolták a felhozatalt. A kínálatban kistermelők termékei szerepeltek, amelyek hagyományos receptek alapján készültek, és a verseny sem maradt el.           

Február 1-jén a belsőségek versenyét tartották – májashurka, disznófősajt

Február 2-án az érlelt szalonnák versenyeztek – füstölt, fűszeres, abált

Február 3-án a nyers- szárított felvágottakat értékelték – szalámi, kolbász, sonka

A Petry csapata sikeresen szerepelt. Egy serleget és egy aranyérmet hozott el a 18 versenyzőt számláló mezőnyből. Szilágyi-Palkó Gábor, a Petry Kolozsvár területi managere egy rövid interjúban a következőket nyilatkozta:

Első helyezést értetek el a belsőségekből készült hústermékeket rangsoroló kategóriában. Gratulálunk! Milyen termékekkel neveztetek be?

 „Szívből köszönjük. A versenybe véreshurka, májashurka, disznófősajt, kocsonya, nyelvkocsonya termékeinket neveztük.

A 18 versenyzős mezőnyben ismét megszereztétek az aranyérmet a nyers-szárított felvágottak kategóriában. Szerinted minek köszönhető ez a siker?

 „Ez egy nagy megtiszteltetés számunkra. A nyers-szárított felvágottak kategóriájába csípősszalámit, érlelt-szárított hasat, borjú párizsit, zsebkolbászt, csípős kolbászt vittünk.

A Petry vállalat minden termékét régi receptek alapján készíti, van, amit 1879 óta. Ugyanazokat az alapelveket tartjuk szem előtt, amelyeket Petry Zsigmond is követett több mint száz évvel ezelőtt. A sertésállomány, amely feldolgozásra kerül nálunk, Maros megyében, helyi farmokon nő fel. Ezét fontos volt élni egy ilyen lehetőséggel, hogy megmutassuk a szélesebb közönségnek is, mi a munkánk lényege, és a célkitűzésünket, hogy a helyi termelőket, és a helyi konyhaművészeti értékeket népszerűsítsük. Ez a fesztivál ismét meghozta számunkra azt a szakmai elégtételt és elismerést, ami a mindennapi kemény munkánk értékét tovább emeli. És természetesen az általunk elkészített ételek is élvezhetik azt az elismerést, amit 1879-ben kaptak, vagy, - reménykedünk – akár többet is.” 

Kategóriák

Blog

Válogatott Húsok

Válogatott húsok. Ínyencek kedvence. Vásárlóinknak válogatott húsokat kínálunk és odafigyelünk arra, hogy mindig a legjobb állatok húsával dolgozzunk, amelyeket hazai gazdáktól származó, szigorú feltételek szerint minősített farmokról szerzünk be.

Ünnep- hagyományok, ízek, szokások

Hagyomány, egészség és fenséges ételek - minden ami egy igazi ünnephez szükséges.

Receptek

Gyors receptek az elfoglalt hétköznapokra. Kövesd a blogbejegyzéseinket, rendszeresen töltünk fel új recepteket!

A hús egészséges felhasználása

Az élelmiszerbiztonság elsőrendű kérdés mindannyiunk számára. Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos betartani néhány fontos szabályt.  

Hogyan készülnek termékeink?

Bemutatjuk, hogyan készül az egészséges hentesáru a Petry család hagyományos receptjei alapján.  

Újdonságok, események

Hírek, események, érdekességek, tájékoztatjuk minden fontos információról, ami a tevékenységünkhöz kapcsolódik.

Transylvanian Gourmet

A Transylvanian Gourmet kampány a PETRY cégcsoport kezdeményezése. Célunk az erdélyi sonkakészítési értékek érdek nélküli bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért igyekszünk minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. A recepteket a creative@petry.ro email címre várjuk.

Fel