Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Obiceiuri și mâncăruri tradiționale de Fărșang

De Fărșang vă prezentăm despre originea acestei serbări, despre carnavalul mascat de așteptare a primăverii și specialitățile culinare aparținând acestei tradiții indedite

Preparate tradiționale de Anul Nou

De Anul Nou, la fel ca de Crăciun, românii obișnuiesc să pregătească mese îmbelșugate cu preparate tradiționale foarte diversificate. La trecerea dintre ani, pe masa fiecărui creștin trebuie să se regăsească câteva mâncăruri tradiționale și nu doar pentru încântarea papilelor gustative a tuturor membrilor familiei, dar şi pentru câteva motive ce țin de noroc, satisfacții și realizări ce le poate aduce noul an.

5 rețete din resturile ce au rămas de la masa de Crăciun

Tone de rămășițe de mâncare de la Crăciun sau Revelion se aruncă în fiecare an fiindcă oamenii pur și simplu nu au inspirația de a le reinventa în alte rețete delicioase. Petry vă îndeamnă să nu irosiți delicioasele resturi de sărbători, ci să le transformat în rețete practice și delicioase, economisind, astfel resurse precum bani, energie sau timp. Încercați rețetele noastre! Poftă bună!

5 Sfaturi pentru un Crăciun fără stres

„Sunt bunica a șase nepoței și aș vrea să le ofer tinerilor câteva sfaturi din experiența mea în organizare și gastronomie pentru ca aceștia să se bucure de un Crăciun fără stres.”

 Idei de cadouri de Crăciun pentru partenerii de afaceri

Sărbătorile de iarnă înseamnă şi daruri în semn de recunoștință pentru cei ce ne ajută zilnic, în prag de sărbătoare, directorul executiv Petry, Varga-Pál Petri Zsolt propune tuturor un Crăciun mai...diferit:

Tradiții și obiceiuri de Crăciun: tăierea porcului în Ardeal

Preparam de fiecare dată caltaboș și sângerete, cârnați proaspeți, precum și tochitură proaspătă cu usturoi. De obicei pregăteam această tochitură într-o oală mare, și-l serveam cu mămăligă și varză murată.”

Descarcă planificatorul de meniu pentru Advent

Micul dejun este un prilej perfect pentru a completa planificatorul de meniu pentru advent. Iar pentru un mic dejun cu miros de iarnă, savurează o felie de pâine cu pasta de jumeri Petry!

Jambon crud-uscat marca Petry, un aperitiv perfect de Crăciun

Specialitățile de carne crud-uscată transilvănene: șunca crudă, speck, piept uscat maturat, specialitate crudă uscată și spate de mânzat fără os – produsele artizanale, cu condimente naturale pe baza rețetelor familiei Petry din 1879.

10 lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de Crăciun

Noi îți sugerăm 10 lucruri pe care să le faci înainte de Crăciun. Perioada pregătirilor pentru Crăciun este cea mai frumoasă perioadă a anului. Orașele primesc haine de poveste, totul în jur este plin de luminițe. Se aud sunete de colinde și râsete de copii ce așteaptă cu nerăbdare venirea moșului.

Povestea secretă a condimentelor: Paprika

Știai că în magazinele Petry poți cumpăra mirodenii de cea mai bună calitate? Echipa Petry te poate ajuta cu informații și sfaturi despre mirodeniile pe care le oferă clienților.

Povestea neștiută a condimentelor: Piperul

Știai că în magazinele Petry poți cumpăra piper și alte mirodenii de calitate superioară? Cere ajutorul colegilor noștri din magazine, iar ei îți vor oferi cele mai bune sfaturi pentru a alege condimentele cele mai gustoase, care completează în mod perfect produsele noastre din carne.

Povestea feliatorului care a revoluționat meseria de măcelar

Feliatorul Berkel este un produs unic, de calitate cu o istorie lungă. Aparatul de feliat Berkel are o istorie de 120 de ani. Feliatorul Berkel înseamnă excelență în industria horeca.

Cum să prepari un miel perfect de Paște - interviu cu Dr. Madaras Sándor

„O altă specialitate, pe care foarte puțină lume o cunoaște, este ciorba de miel cu pachețele umplute cu tocană din plămâni de miel. Rețeta am învățat-o de la o gospodină extraordinară din Ghindari, mătușa mea Borbély Ilona.” - interviu cu domnul Dr. Madaras Sándor, neurochirurg și autorul cărții de bucate „Despre aromele culinare”.

3 motive pentru care este bine să mănânci carne de miel

Carnea de miel este considerată o carne foarte sănătoasă pentru organism, deoarece conține un complex bogat de vitamina B, zinc și Omega 3. Aceasta este recomandată spre un consum frecvent datorită conținutului ei în nutrienţi necesari organismului.

Tradiţii şi obiceiuri de Crăciun în Transilvania

Zăpada îngheţată scârţâie sub picioarele noastre, bradul este împodobit cu multă graţie, iar atmosfera este încărcată cu aroma delicioasă a bucatelor tradiţionale. Tradiţia spune că masa de Crăciun trebuie să fie plină de bucate delicioase, de voie bună şi de toţi membrii familiei reuniţi în jurul acesteia.

Idei de preparate culinare și cadouri de Crăciun

Lasă-te inspirat! Blogul, pagina de Facebook, canalul de You Tube Petry se transformă în decembrie într-o fabrică de idei de cadouri pentru cei dragi. Cuprins de febra sărbătorilor de Crăciun, poate și tu ești în pană de idei, dar vrei să dăruiești cele mai potrivite cadouri de Crăciun.

Categorii

Blog

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel