Rețetă Petry: Cum să prepari cei mai buni mititei de casă

Mititei? Un preparat gustos, apetisant îndrăgit de toți românii!

Ce sunt mititeii? Batoane realizate din carne de vită măcinată și bine condimentată. Acestea se modelează în forme de o lungime întru șase sau opt centimetrii și o grosime de aproximativ 3-4 centimetrii.

Acest preparat gustos din carne se savurează alături de o bere rece, la o ieșire la iarbă verde, dar pot fi pregătite și pe post de aperitiv sau ca fel principal de mâncare alături de o garnitură pe bază de cartofi sau alte legume.

Mititeii provin din Balcani, mai cu precădere din Serbia, dar se consumă și în Turcia, Grecia, iar noi i-am preluat de la aceștia și în bucătăria noastră românească.

Aceste rulouri de mici dimensiuni, se pregătesc pe grătar pentru ca aceștia să își păstreze aroma lor apetisantă și să rămână suculenți la interior.

Haide să vedem cum îi poți pregăti?

Există multe rețete de mici, însă majoritatea acestora sunt formate dintr-o combinație între două tipuri de cărnuri. Noi vă vom prezenta o rețetă conține 80% vită și 20% carne de porc grasă.

Carnea de porc trebuie să fie mai grasă pentru ca mici sau mititei să fie pufoși și fragezi de se topesc în gură atunci când îi savurezi. Dacă folosești carne slabă, vei avea parte de niște mici ațoși și tari.

Avem nevoie de carne de vită și de porc tocată, pe care o vom condimenta bine cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Trebuie să te asiguri că folosești piper proaspăt măcinat, deoarece acesta va  elibera mai multă aromă în compoziție, iar rezultatul va fi unul aromat și demențial de gustos.

Pe lângă sare și piper se presară, după gust: cimbru uscat, boabe de ienibahar, bobițe de coriandru, semințe de chimen și boia dulce sau iute. Se poate folosi și paprika afumată pentru un strop în plus de aromă.

Se mai adaugă usturoi după gust, bicarbonat stins cu o linguriță de zeamă de lămâie, apoi carnea se frământă energic timp de 20 de minute pentru ca toate ingredientele să se incorporeze. În acest timp se adaugă treptat apă pentru ca pasta de mici să devină ușor de manipulat, moale și pufoasă ca un norișor.

După ce pasta este gata se lasă la frigider pentru o zi. În ziua preparării mititeilor, se scoate pasta de la frigider și se formează micii. Aceștia se modelează cu mâinile ușor umezite într-un vas cu apă, iar apoi se pun pe grătar sau disc la foc iute.

În funcție de preferințe se pot stropi cu vin sau bere în timp ce stau pe foc pentru o ultima atingere de aromă și savoare.

Mititei sunt alegerea de top a românilor pentru ieșirile la iarbă verde sau pentru un grătar de duminică, este o mâncare decadentă, mica noastră plăcere vinovată.

Categorii

Blog

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel