Megnyílt a Marosvásárhelyen egyedi Petry Grill&Wine Bisztró!

Marosvásárhelyen egyedülállónak számító Petry Grill&Wine Bisztró 2017. december 1-jén nyitotta meg kapuit. A klasszikus bisztró konyha ékköve a Josper, egy grillsütő és egy kemence tökéletes ötvözete, amelynek köszönhetően az itt készített ételek különleges gasztronómiai élményben részesítik a vendégeket. A gurmandok és a különleges borok kedvelőinek örömére, ezen a helyen a modern konyhaművészet ötvöződik a hagyományos és helyi specialitásokkal. A vendégek asztalára helyi és a világ minden tájáról összeválogatott minőségi, finom borok kerülnek. A bisztró történetét Wisky-Petri Ágnes és Varga-Pál-Petri Júlia tulajdonosok mesélik el.
Honnan indult a Rákóczi-lépcső alatt található épület története?
Varga-Pál-Petri Júlia: A Rákóczi-lépcső alatt lévő sarokház családunk számára több okból kifolyólag is nagyon különleges. Elsőként azért, mert 1990 novemberében ezen a helyen indult újra a Petry vállalkozás. Az épület utcára néző oldalát üzletté, a hátsó részt pedig feldolgozóegységgé alakítottuk. Néhány évvel ezelőtt megálmodtuk, hogy ebben az ingatlanban létrehozunk egy egyedi és különleges helyet. Egy olyan tér kialakítása volt a cél, ahol a vásárlók friss, helyi termékeket, jó alapanyagokat találhatnak, gyorsan kiszolgálják őket és kellemes a környezet. Az akartuk, hogy az emberek szívesen ellátogassanak ide és ha úgy kívánják, tudjanak enni is egy jót. Két évvel ezelőtt, a rendszerváltás után újraindult húsüzem fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából megnyitottuk a Petry Látványműhelyt és Múzeumot, mostanra pedig elkészült a Petry Grill&Wine Bisztró is.
Hogyan vált valóra ez az álom?
Wisky-Petri Ágnes: Nagyon sokat dolgoztunk a megnyitó előtt, csapamunka volt a javából. Célul tűztük ki, hogy bisztrónkban minden vendég különleges gasztronómiai élményben részesül. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mindenkinek, aki az elmúlt időszakban, éjt nappallá téve azért dolgozott, hogy ez a hely olyan legyen, amilyennek megálmodtuk. Kiemelném Szilágyi Róbert séf munkáját, akinek kreativitását és szakértelmét tükrözi a bisztró különleges menü összeállítása. Pincérjeink mentorának, Zsupon Györgynek, is nagy szerepe volt abban, hogy személyzetünk minden apró részletre odafigyeljen. Továbbá szeretnénk köszönetet mondani személyzetünk többi tagjának is, akik nélkül nem működhetne ma a Petry Grill&Wine Bisztró.

Hol találtatok rá a Josper-sütőre?
Varga-Pál-Petri Júlia: Néhány évvel ezelőtt egy kedves barátunk elvitt minket egy bisztróba Budapesten és megkóstoltatott velünk egy steaket. Az első falat után majdnem kiesett a villa a kezünkből, olyan omlós és zamatos volt a sült. Elárulták, hogy a hús egy különleges, Josper-nek nevezett sütőben készült. Rögtön érdekelni kezdett, hogy mi is ez a Josper. Megtudtam, hogy az ebben a sütőben készített húsnak, halnak vagy zöldségnek, olyan különleges íze lesz, ami semmihez sem fogható. Ekkor döntöttem el, hogy a mi bisztrónkban is lesz egy ilyen sütő. Számtalan ételt készítettünk már benne és napról-napra új ízeket fedezünk fel. Ezt egyszerűen mindenkinek kötelező kipróbálni.

Milyen különlegességekkel várja vendégeit a bisztró?
Wisky-Petri Ágnes: Friss alapanyagok, szezonalitás, zöld fűszerek, finom ételek – ez a mottónk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy helyi alapanyagokat és szezonális zöldségeket használjunk ételeinkhez. Az ételek különleges ízét a faszénnek köszönhetjük, amely segítségével a nyers termékből, hagyományos aromájú, tökéletes textúrájú, szaftos fogások készülnek. A Josper, a kemence és a grill funkciók kombinálásával, magas hőmérsékleten kérget képez az ételen, de segítségével párolhatunk vagy grillezhetük is. Az így elkészült fogások magukért beszélnek, a 100%-ban faszénnel működű Josper kemencének nincs vetélytársa. Húsételeink, zöldségeink, köreteink textúrája egyedi, íze utánozhatatlan. Vendégeink olyan ételek közül válogathatnak, mint kacsamájpástétom borzselével és hagymalekvárral, vegyes saláta mandulába forgatott kecskesajttal és mangó öntettel, angus steak, mangalica flekken vagy marhapofa, amit 20 órás szuvidálas után Josperben sütünk készre. Köretként választhatnak ugyancsak különleges sütőnkben grillezett idényzöldségeket, héjában sült krumplit karamelizált hagymával és sok más finomságot. Ezek a zöldségek a füstös íz mellett igazán szaftosak, garantálom, hogy hasonlót otthon nem kóstoltak. A menüben a desszerteket is gondosan válogattuk össze. Készítünk pavlova sütit mascarponé krémmel és gyümölccsel, de vargabélest is, amelyről úgy tartják Marosvásárhelyről származik, édesanyánk receptje szerint. És ez csak néhány különlegesség étlapunkról, amit mindenkinek meg kell kóstolnia.
Foglaljon asztalt telefonon a 0725-510.511-es telefonszámon! Szeretettel várjuk.

Kategóriák

Blog

Válogatott Húsok

Válogatott húsok. Ínyencek kedvence. Vásárlóinknak válogatott húsokat kínálunk és odafigyelünk arra, hogy mindig a legjobb állatok húsával dolgozzunk, amelyeket hazai gazdáktól származó, szigorú feltételek szerint minősített farmokról szerzünk be.

Ünnep- hagyományok, ízek, szokások

Hagyomány, egészség és fenséges ételek - minden ami egy igazi ünnephez szükséges.

Receptek

Gyors receptek az elfoglalt hétköznapokra. Kövesd a blogbejegyzéseinket, rendszeresen töltünk fel új recepteket!

A hús egészséges felhasználása

Az élelmiszerbiztonság elsőrendű kérdés mindannyiunk számára. Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos betartani néhány fontos szabályt.  

Hogyan készülnek termékeink?

Bemutatjuk, hogyan készül az egészséges hentesáru a Petry család hagyományos receptjei alapján.  

Újdonságok, események

Hírek, események, érdekességek, tájékoztatjuk minden fontos információról, ami a tevékenységünkhöz kapcsolódik.

Transylvanian Gourmet

A Transylvanian Gourmet kampány a PETRY cégcsoport kezdeményezése. Célunk az erdélyi sonkakészítési értékek érdek nélküli bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért igyekszünk minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. A recepteket a creative@petry.ro email címre várjuk.

Fel