Ismét Magyar Termék Nagydíjat nyertek a Petry termékek!

Idén XX. alkalommal hirdették ki a Magyar Termék Nagydíj Pályázatot, amelyen második alkalommal a Kárpát-medencében tevékenykedő magyar szervezetek, vállalkozások is aktívan bekapcsolódhattak. Negyvenhat termékcsoportban ötvennégy cég hatvannégy terméke, szolgáltatása kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíj(MTND) pályázat elismeréseit. Az idén az energiahatékonyság, a környezetbarát, a fogyasztók életminőségét javító, integrált megoldások kiemelt hangsúlyt kaptak - áll az MTI közleményében.

Örömünkre szolgál, hogy a Petry cégcsoport ismét kitüntetésben részesült. Az idén Magyar Termék Nagydíjat elnyert termékeink a Nyelvkocsonya, az Erdélyi Kolbászok és a Zsebkolbász, továbbá a Petry Látványműhely és Múzeum Kiskukta elnevezésű interaktív gyermekprogramja is megkapta a rangos tanúsító védjegyét. Vállalatunk képviselői ünnepélyes keretek között, 2017. szeptember 5-én a Parlament felsőházi termében vették át a kitüntetéseket.” Petry Zalán Endre, tulajdonos.

A Magyar Termék Nagydíj Kárpát-medencéért Nívódíja elismerő címmel tüntették ki Petry Zalán Endrét, a Petry húsfeldolgozó tulajdonosát. „A díj elismeri azt a tevékenységet, mely a folyamatos kiváló minőség mellett elkötelezett a hagyományok tisztelete, a környezet védelme és a magyarság eszméje iránt” – szerepel a díjról szóló értesítésben.

Az 1879-ben alapított Petry mára már több mint 80 féle hagyományos hústerméket készít, a család közel 140 éves receptjei alapján. Akárcsak Petry Zsigmond, a mostani immáron kilencedik generáció által vezetett családi vállalkozásunk is hisz abban, hogy jó minőségű, egészséges hús- és hentesárut csak a manufakturális módszerek megtartása mellett lehet előállítani.

A cég egyik fő filozófiája, hogy helyi farmokról vásárolunk, kizárólag egészséges állatokat, hiszen a kiváló termékek minőségét meghatározza a minőségi alapanyag. Termékeinket természetes módon állítjuk elő, válogatott fűszerekkel ízesítjük és faforgáccsal füstöljük, törekedve arra, hogy megőrizzük a hagyományos ízeket.

A Petry cégcsoport 2016-ban két kategóriában pályázott a Magyar Termék Nagydíjra és mindkét pályázata nagydíjban részesült! Így a Petry Látványműhely és Múzeum, valamint a Petry Zsigmond termékcsalád két terméke: a Kedvenc Házi kenőmájasunk és a Tepertőkrém hagymával büszkén viseli a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegyét.

Kategóriák

Blog

Válogatott Húsok

Válogatott húsok. Ínyencek kedvence. Vásárlóinknak válogatott húsokat kínálunk és odafigyelünk arra, hogy mindig a legjobb állatok húsával dolgozzunk, amelyeket hazai gazdáktól származó, szigorú feltételek szerint minősített farmokról szerzünk be.

Ünnep- hagyományok, ízek, szokások

Hagyomány, egészség és fenséges ételek - minden ami egy igazi ünnephez szükséges.

Receptek

Gyors receptek az elfoglalt hétköznapokra. Kövesd a blogbejegyzéseinket, rendszeresen töltünk fel új recepteket!

A hús egészséges felhasználása

Az élelmiszerbiztonság elsőrendű kérdés mindannyiunk számára. Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos betartani néhány fontos szabályt.  

Hogyan készülnek termékeink?

Bemutatjuk, hogyan készül az egészséges hentesáru a Petry család hagyományos receptjei alapján.  

Újdonságok, események

Hírek, események, érdekességek, tájékoztatjuk minden fontos információról, ami a tevékenységünkhöz kapcsolódik.

Transylvanian Gourmet

A Transylvanian Gourmet kampány a PETRY cégcsoport kezdeményezése. Célunk az erdélyi sonkakészítési értékek érdek nélküli bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért igyekszünk minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. A recepteket a creative@petry.ro email címre várjuk.

Fel