Interaktív látványműhely, amely támogatja az egészséges táplálkozást a gyermekek körében

A marosvásárhelyi Petry Látványműhely és Múzeum Kiskukta elnevezésű interaktív gyermekprogramja is megkapta idén a rangos Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegyet.

Mi a Kiskukta program célja?

A programsorozat célja a hagyományok megőrzése, és az egészséges táplálkozás népszerűsítése kisiskolás gyermekek számára. A táplálkozási szokások már gyermekkorban kialakulnak, hiszen a kicsik ilyenkor tanulják meg a helyes ételválasztást, az étkezési ritmust, ebben a korban formálódik az ízlés, és rögzülnek a táplálkozási minták, valamint a táplálkozási magatartás is.

„A 60 perces interaktív program lehetőséget biztosít a gyerekek számára, hogy betekintést nyerjenek a kolbásztöltés és sonkaérlelés fortélyaiba. A népszerű Kiskukták programunkon eddig több mint 2200 óvodás és kisiskolás gyermek és nevelő vett részt. A gyerekek nagyon élvezik az aktívitásokat, egy igazi élmény számukra részt venni a kolbászkészítésben. Szeretettel meghívjuk a Kiskukta programra azokat az általános iskolákat is, amelyek nem Marosvásárhelyen találhatóak. Az interaktív program végeztével, a gyerekek meglátogathatják Románia legnagyobb állatkertjét is, amely városunkban található.” - Bálint Erika, marketingigazgató.

A tevékenység alatt a következő témák kerülnek bemutatásra a látogató kisgyermekeknek:

-Hogyan készül a kolbász?

-Kolbásztöltés Laci hentesmesterrel;

-Mit rejt a mozsár? - fűszerfelismerő játék;

-Rövid tárlatvezetés a múzeumban;

-A hentes szakma eszközeinek bemutatása;

-Tudod, mit eszel?!- interaktív beszélgetés az egészséges táplálkozásról;

-Egészségkapitány – avatásfogadalom;

-Falatkák- friss májas kóstoló.

 

A programon való részvételi díj 10 lej/ fő – ez tartalmazza a leírt programot és a gyermekek által elkészített kolbászt, amit hazavihetnek, hogy megkóstolhassák, amit készítettek.

I-IV. osztályos gyerekcsoportoknak jelentkezését várjuk, előzetes egyeztetéssel. A program időtartama 60 perc. Érdeklődni, jelentkezni a 0735-206.265-ös telefonszámon, vagy az erika@petry.ro email címen lehet.

Szeretettel várjuk!

Kategóriák

Blog

Válogatott Húsok

Válogatott húsok. Ínyencek kedvence. Vásárlóinknak válogatott húsokat kínálunk és odafigyelünk arra, hogy mindig a legjobb állatok húsával dolgozzunk, amelyeket hazai gazdáktól származó, szigorú feltételek szerint minősített farmokról szerzünk be.

Ünnep- hagyományok, ízek, szokások

Hagyomány, egészség és fenséges ételek - minden ami egy igazi ünnephez szükséges.

Receptek

Gyors receptek az elfoglalt hétköznapokra. Kövesd a blogbejegyzéseinket, rendszeresen töltünk fel új recepteket!

A hús egészséges felhasználása

Az élelmiszerbiztonság elsőrendű kérdés mindannyiunk számára. Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos betartani néhány fontos szabályt.  

Hogyan készülnek termékeink?

Bemutatjuk, hogyan készül az egészséges hentesáru a Petry család hagyományos receptjei alapján.  

Újdonságok, események

Hírek, események, érdekességek, tájékoztatjuk minden fontos információról, ami a tevékenységünkhöz kapcsolódik.

Transylvanian Gourmet

A Transylvanian Gourmet kampány a PETRY cégcsoport kezdeményezése. Célunk az erdélyi sonkakészítési értékek érdek nélküli bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért igyekszünk minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. A recepteket a creative@petry.ro email címre várjuk.

Fel