Importanța nutriției sănătoase la copii

În permanență auzim despre cum se pot prevenii anumite boli printr-o dietă sănătoasă, totuși nu este ușor să schimbăm obiceiurile alimentare adânc înrădăcinate. Părinții au un rol foarte important în învățarea copiilor în a dezvolta obiceiuri sănătoase când vine vorba de nutriție. În perioada grădiniței se depun bazele cunoștințelor despre alimentație. Noțiunile acumulate în acești ani, de dezvoltare a personalității, influențează chiar și deciziile luate ulterior, când copii devin adulți. Copii învață în această perioadă ritmul în care mănâncă și își formează gusturile și obiceiuri alimentare.

Deoarece majoritatea copiilor servesc principalele mese la grădiniță, din ce în ce mai multe grădinițe oferă celor mici alimente fără gluten, lactoză și zahăr.

Chiar este important alimentația fără gluten pentru copii?

Intoleranța la lactoză și gluten afectează din ce în ce mai multe persoane din populație, iar reducerea consumului excesiv de zahăr este important nu numai pentru cei diabetici, dar și persoanelor care își doresc un regim echilibrat.  Chiar dacă nu suferim  de tulburări gastrointestinale, este recomandat să renunțăm periodic la alimentele care conțin lactoză, gluten și zahăr.

Cele 30 de tipuri de mezeluri fără gluten, fără lactoză și fără zahăr vă stau la dispoziție în magazinele Petry.

Din păcate multe mezeluri disponibile pe piață conțin gluten, lactoză și zahăr. Gama de produse Petry nu se adresează în exclusivitate persoanelor cu intoleranță la gluten sau lactoză, ci tuturor persoanelor, care doresc să consume carne fără coloranți sau potențiatori de aromă, care provine din animale crescute de fermieri locali.

Așa cum am precizat la începutul acestui articol, pe lângă instituțiile de învățământ, părinții au cel mai important rol în asigurarea alimentației corecte pentru cei mici, fiind exemplul pe care copii vor urma.

Din mai multe statici reies următoarele:

  • copii vor urma o dietă echilibrată dacă și părinții mănâncă sănătos, și sunt atenți la calitatea și cantitatea mâncărurilor consumate
  • mesele luate împreună în familie contribuie la înrădăcinarea obiceiurilor sănătoase
  • este important ca părinții să-și îndemne copii la consumarea fructelor și legumelor

Încurajăm toți părinții să cumpere doar mezeluri și preparate din carne din surse sigure și care nu conțin arome artificiale și diferiți aditivi nesănătoși.

Nagy Bea Dietetician, Specialist în Nutriție clinică și comunitară

Categorii

Blog

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel