Hasznos tippek finom, gazdag hidegtálak elkészítéséhez

A hidegtál egy olyan ízletes készítmény, melyet leggyakrabban ünnepnapokon vagy vendégek fogadására választunk. Személyes ízléstől és készségektől függően készülhetnek egyszerű, 2-3 alapanyagot tartalmazó hidegtálak és sokkal összetettebb fogások is, melyek élelmiszertermékek széles kínálatát bocsájtják a vendégek számára.

Rengeteg a lehetőség, amikor egy ilyen tál tartalmáról van szó. A hidegtál állhat csupán gyümölcs- és zöldségfélékből, de készülhet olyan sajt- és hústermékekből is, melyek kiegyensúlyozzák egymást. Javasolt mindenből egy keveset használni, hogy a tál igazán gazdag legyen és fehérjéket, rostokat egyaránt tartalmazzon. Mindamellett, hogy tápanyagdús lesz a kínálat, a vendégek is többféle ételből választhatnak, így mindenki megtalálja a számára megfelelő falatokat.

A kreatív lehetőségek és az ételek párosításának határa végtelen. Azonban mégis érdemes néhány hasznos szempontot figyelembe venni, hogy igazán sikeres legyen az otthon készített hidegtál:

- A hidegtál mindig a legfrissebb alapanyagokból készüljön

- Továbbá, szintén a frissesség érdekében, igyekezzünk a vendégek érkezésének időpontjához minél közelebb elkészíteni a fogásokat, nem ajánlatos sokkal előtte összeállítani

- A sajttermékek szobahőmérsékleten álljanak legalább egy órán át tálalás előtt

- Fokozottan figyeljünk a prezentációra. A hidegtál legyen vizuálisan is kecsegtető, ezért úgy helyezzük a tálra a falatokat, hogy igazán vonzó és kívánatos legyen

- Kerüljük az olyan könnyedén romlandó öntetek, szószok használatát, mint a majonéz

- Hangsúlyozzuk a különféle textúrájú ételek harmonikus társítását. Kínáljunk ropogós és puha ételeket is és egyensúlyozzuk az ételek ízvilágát egymás között.

- Igyekezzünk minél színesebb alapanyagokat választani

- Úgy helyezzük el a termékeket egymás mellett, hogy könnyedén elvehetők legyenek és ha néhány falatot elvesznek a vendégek a tányérról, akkor se rontson ez a hidegtál általános küllemén.

Az összetevők tányéron való elrendezésének különféle módszerei vannak, azonban konkrét szabályszerűségek nem léteznek, hiszen előnyt élvez a személyes preferencia szerinti tálalás. A húsételeket csoportosíthatjuk a tál közepére, ezt követhetik a sajtfélék, majd a tál szélére szeletelt friss zöldséget tűzdelhetünk.

A fenti tippeket követve a siker garantált. Azonban, ha mégsem jut elegendő idő a hidegtál elkészítésére, a Petry-nél egy igen kézenfekvő megoldást kínálunk számodra. Előzetes megegyezés alapján mi elkészítjük a kiválasztott hidegtálat a jelentős esemény napjára.

Hagyományos erdélyi, Ham and cheese, Fitness, Sajtimádó és Prémium tálaink közül választhatsz, melyet 4, illetve 8 személy részére készítünk el. Válaszd ki a kedvenced és rendelj webshopunkon keresztül vagy érdeklődj a Petry boltokban!

Kategóriák

Blog

Válogatott Húsok

Válogatott húsok. Ínyencek kedvence. Vásárlóinknak válogatott húsokat kínálunk és odafigyelünk arra, hogy mindig a legjobb állatok húsával dolgozzunk, amelyeket hazai gazdáktól származó, szigorú feltételek szerint minősített farmokról szerzünk be.

Ünnep- hagyományok, ízek, szokások

Hagyomány, egészség és fenséges ételek - minden ami egy igazi ünnephez szükséges.

Receptek

Gyors receptek az elfoglalt hétköznapokra. Kövesd a blogbejegyzéseinket, rendszeresen töltünk fel új recepteket!

A hús egészséges felhasználása

Az élelmiszerbiztonság elsőrendű kérdés mindannyiunk számára. Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos betartani néhány fontos szabályt.  

Hogyan készülnek termékeink?

Bemutatjuk, hogyan készül az egészséges hentesáru a Petry család hagyományos receptjei alapján.  

Újdonságok, események

Hírek, események, érdekességek, tájékoztatjuk minden fontos információról, ami a tevékenységünkhöz kapcsolódik.

Transylvanian Gourmet

A Transylvanian Gourmet kampány a PETRY cégcsoport kezdeményezése. Célunk az erdélyi sonkakészítési értékek érdek nélküli bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért igyekszünk minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. A recepteket a creative@petry.ro email címre várjuk.

Fel