Cum gătești sănătos carnea?

Pericolul din carnea tocată

Carnea tocată pe care o găsim prin supermarketuri prezintă câțiva factori de risc pentru orice consumator. În magazinele Petry carnea este mereu proaspătă, provenind de la animale sacrificate în ziua precedentă. Firma noastră achiziționează animale exclusiv de la fermieri din România, care le hrănesc în mod corespunzător.

De ce să cumpărăm mezeluri care au termen de valabilitate scurt?

Cu cât este mai lung termenul de valabilitate de pe un produs din carne, cu atât de îndoielnic trebuie să ți se pară modul în care acesta a fost preparat.

Cum ne dăm seama dacă carnea este proaspătă?

Atunci când cumpărăm carne și mezeluri trebuie să fim foarte atenți și să luăm în considerare mai multe aspecte.

Păstrarea cărnii şi condițiile de depozitare

Carnea proaspătă și mezelurile trebuie păstrate până la zvântare în locuri aerisite și curate.

Tipurile de carne și valorile lor calorice

Fiecare tip de carne are proprietății diferite de la aspect şi gust. Mai jos îți vom prezenta tipurile de carne și valorile lor calorice.

Ce vinuri merg la un grătar?

Alături de un grătar delicios trebuie să asortezi un vin pe măsură. Noi îți vom prezenta câteva sortimente de vinuri savuroase din crama Călimănești ce oferă o notă de delicatețe oricărui preparat la grătar.

Cele 3 secrete ale unui grătar reușit - Bíró László, maistru mezelar Petry

Cum să nu folosim sarea la prepararea baițului? Ce condimente putem să folosim? Cum deosebim carnea proaspătă de cea alterată și cât timp se poate ține în frigider?

10 întrebări despre alimentele fără lactoză și gluten – specialistul în nutriție răspunde – partea a III-a

Ce sunt carbohidrații și de ce are nevoie organismul nostru de carbohidrați? Interviu cu Nagy Bea Dietetician, Specialist în Nutriție clinică și comunitară despre diferite tipuri de intoleranță alimentară.

10 întrebări despre alimentele fără lactoză și gluten – specialistul în nutriție răspunde – partea a II-a

Ce este glutenul ascuns și cum ajunge în anumite tipuri de mezeluri? Continuăm discuția cu specialistul nostru în nutriție.

10 întrebări despre alimentele fără lactoză și gluten – specialistul în nutriție răspunde

Interviu cu Nagy Bea, Dietetician, Specialist în Nutriție clinică și comunitară despre diferite tipuri de intoleranță alimentară.

Importanța nutriției sănătoase la copii

Intoleranța la lactoză și gluten afectează din ce în ce mai multe persoane din populație, iar reducerea consumului excesiv de zahăr este important nu numai pentru cei diabetici, dar și persoanelor care își doresc un regim echilibrat.

Categorii

Blog

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Fel