Ce vinuri merg la un grătar?

Ce vinuri merg la un grătar?

Este vară, este sezonul grătarelor și toată lumea se relaxează în natură savurând gustul cărnii gătite la grătar.

Alături de un grătar delicios trebuie să asortezi un vin pe măsură. Noi îți vom prezenta câteva sortimente de vinuri savuroase din crama Călimănești ce oferă o notă de delicatețe oricărui preparat la grătar.

Riesling  - un vin echilibrat cu aromă intensă de piersică

Riesling este un vin sec, îndrăgit de reprezentanții sexului masculin, dar și de persoanele de sex feminin. Acesta are o aromă intensă de piersică, iar aciditatea crescută oferă o explozie de gusturi apetisante. Aroma este echilibrată, având o notă subtilă de petrol ce apare deseori la vinurile vechi, iar această caracteristică nu  trebuie considerată ca fiind un defect.

Este un vin ce se asortează perfect cu aperitivele la grătare și mâncărurile cu specific asiatic. Riesling oferă o aromă intensă mâncărurilor asiatice asezonate cu lime, coriandru sau ghimbir. Se combină perfect alături de preparatele din pește mai gras, fructe de mare și îți încântă papilele gustative dacă este consumat cu brânzeturi cu aromă intensă.

Chardonnay – un vin elegant cu aromă distinctă

Chardonnay este un vin alb, elegant caracterizat printr-un conținut ridicat de alcool.

Acest tip de vin este catifelat și se combină minunat alături de carnea de pui la grătar, preparate din pește și fructe de mare, carne de porc și legume la grătar.

Chardonnay are o notă florală unică, este un vin sec de prestigiu ideal pentru serile leneșe de vară atunci când te întrunești împreună cu familia la un grătar.

 Feteasca regală – un vin aromat

Feteasca regală este un vin cu aciditatea echilibrată și este preferatul doamnelor. Este un vin ce impresionează prin calitate, iar cantitățile moderate de zaharuri ce se află în compoziție îi oferă echilibru și o aromă suavă.

Feteasca regală este ideal alături de grătarele din carne de oaie, dar merge excelent și alături de mâncăruri vegetariene, salate și brânzeturi.

Asezonează-ți grătarul cu vinuri intense sau echilibrate și bucură-te de frumusețea zilelor lungi de vară în cea mai bună companie.

Categorii

Blog

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Fel