Câtă carne este indicat să consumăm săptămânal?

Carnea este o sursă bogată de proteine, vitamine și minerale prin care generează multă energie organismului. Din carne poți asimila vitamine din complexul B, vitaminele A, D și minerale precum fier, potasiu, zinc și fosfor.

În funcţie de greutate şi de nivelul zilnic de mişcare putem mânca între 100 şi 150 g de carne pe zi. Consumul în exces duce la un aport caloric suplimentar, iar în timp, la obezitate. Așadar, cel mai indicat ar fi să consumați carne de câteva ori pe săptămână, în cantități moderate și preparat fără folosirea prea multor grăsimi.

Cantitățile recomandate pentru o porție sunt: 100 g de carne roşie fără os (vită slabă, miel sau porc); 100 g de carne de pasăre fără os; 100 g de peşte (somon, sardine sau ton).

Un raport al Uniunii Internaţionale a Ştiinţelor Nutriţiei arată că necesarul de proteine pentru un bărbat adult trebuie să fie în jur de 60 g, iar pentru o femeie de 45 g pe zi. Un alt studiu, realizat de Centrul Mondial de Cercetare a Cancerului, a arătat că poţi preveni apariţia unor tipuri de cancer dacă vei mânca maximum 500 g de carne roşie, puţin procesată, pe săptămână.

La Petry punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural.Pentru ca gurmanzii să se delecteze cu cele mai alese cărnuri, acordăm o deosebită atenție transportului animalelor în condiții optime de temperatură și umiditate, fără stres și cu modalități potrivite pentru confortul acestora.

Petry încurajează consumul de carne astfel încât aceasta să fie benefică pentru sănătate și vă așteaptă în magazine pentru a alege ce-i mai bun. De aceea, Petry vă recomandă să optați pentru preparate delicioase din mușchiuleț de porc, pentru că acesta este o carne foarte fină și cu un conținut de grăsime scăzut sau puteți opta pentru capacul de pulpă, folosit pentru fripturi la grătar sau cuptor delicioase.

Petry vă mai recomandă mușchiul alb de vită, care după ce e marinat, se poate pregăti la grătar și se poate servi cu cartofi copți delicioși sau cu legume gratinate. În cele din urmă, echipa Petry îți oferă un sfat practic și sănătos: întotdeauna pregătiți mâncărurile pe bază de carne cu mai puțină grăsime și serviți-le cu multe legume, murături și salate.

 

Categorii

Blog

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel