Cărnuri ușoare, gătite cu grijă, în meniul începutului de an

În perioada sărbătorilor de iarnă puțini se mai gândesc la calorii sau la faptul că pot lua în greutate. E perioada din an când simt că nu trebuie să-și interzică nimic. Însă imediat după ce Crăciunul și Anul Nou trec, majoritatea devin mai prudenți, ba chiar renunță cateva luni la cărnuri, grăsimi sau mâncăruri mai grele, optând zilnic pentru fructe, legume, lactate și orice altceva ar putea înlocui numărul mare de calorii. Dar oare e sănătoasă trecerea bruscă de la dietă, la mâncatul excesiv și apoi iar la dietă? Deloc. Organismul este dat peste cap.

Dieta strictă urmată de mâncatul excesiv sunt două extreme ce ar trebui evitate. Cel mai bine e să ai un stil de viață echilibrat pe tot parcursul anului. În perioada în care ne aflăm, unii fac exact asta: încearcă să se pună la regim și să excludă total carnea din alimentație. Alții, pe de altă parte, mai consumă și cărnuri ușoare sau diferite tipuri de carne, preparate cât mai sănătos. A doua variantă pare mai normală și mai sănătoasă, nu-i așa? De ce să privim brusc mâncarea mai consistentă cu ochi răi, dacă timp de trei, patru săptămâni am consumat-o din plin. Nu trebuie să ne îngreunăm organismul cu multă mâncare, ci cu atât cât avem nevoie pentru a ne simți bine și a fi sănătoși. Sa nu uităm că cea mai sănătoasă dietă include câte puțin din orice. Bune și sănătoase sunt și diferitele tipuri de carne, care preparate corespunzător și cu garnituri de legume pot deveni adevărate specialități.

Acum, la început de an, Petry încurajează stilul de viață sănătos și prezența cărnurilor bune și ușoare în farfuriile dumneavoastră. Cărnurile de pui și curcan sunt printre cele mai ușoare și sănătoase dintre toate. Poți oricând opta pentru o porție de pui cu orez și legume sau piept de pui cu parmezan și varză kale. Carnea de curcan este recunoscută ca fiind cel mai sănătos tip de carne ce n-ar trebui să lipsească din dieta nimănui. Poți găti câteva rețete foarte gustoase, cum ar fi pastele cu piept de curcan sau o delicioasă supă de curcan și ciuperci.

Feluri de mâncare bune, sănătoase și ușoare se pot pregăti și din carne de porc sau vită, deși despre acestea toată lumea crede ca sunt grele. Totul depinde de cum alegeți să le pregătiți. Printre cele mai delicioase feluri de mâncare pregătite din carne de vită se numără steak-ul de vită cu salsa de roșii și anșoa, friptura de vită în vin roșu cu piure, chiftele din vită cu parmezan și tarhon, vită la cuptor în suc propriu sau spaghete cu vită și broccoli.

Din carne de porc puteți prepara delicii precum mușchiul de porc la cuptor cu legume, varză călită cu carne de porc afumată, escalop de porc cu ciuperci și smântână, sote de carne cu legume la tigaie, iar acestea sunt doar câteva sugestii din multitudinea de posibilități de care puteți dispune în bucătărie. Probabil v-ați convins că se poate mânca sănătos și fără a exclude total carnea din alimentație. Vă așteptăm în magazinele Petry, unde veți găsi cărnuri proaspete, numai bune pentru a pune în practică una din propunerile delicioase de mai sus.

Categorii

Blog

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel