Carnea de porc și prepararea acesteia

Maestrul măcelar și director abator Petry, domnul Luca György ne împărtășește astăzi din secretele alegerii și preparării cărnii de porc. Noi i-am adresat câteva întrebări pentru a afla secretele acestuia în alegerea bucăților potrivite pentru cele mai delicioase preparate.

Cum alegem carnea de porc?

Luca György: Atunci când porniți la cumpărături, e important să alegeți carnea de porc care să fie proaspătă, să provină de la producători de încredere și să nu fie luată din import. Alegeți carne de la fermieri locali, deoarece animalele sunt crescute în mod natural de aceștia. Carnea de porc din magazinele Petry este gata tranșată și provine de la fermieri din România.

În câte bucăți se tranșează carnea de porc?

Luca György: Carnea de porc se tranșează în 16 părți, iar aceasta este foarte versatilă deoarece se poate folosi la numeroase preparate. Părțile cele mai bune, cum sunt mușchiulețul, vrăbioara, pulpa și cotletul se folosesc la ciorbe, tocănițe, fripturi, mezeluri. Capul de porc, limba și picioarele ne ajută să preparăm răcitura. Din părțile mai grase se taie slănina și se pregătesc jumări.

La ce preparate este folosit mușchiulețul de porc?

Luca György: Mușchiulețul de porc este o carne extrem de fină, ce are un conținut scăzut de grăsime. Mușchiulețul este bucata cea mai calitativă din carnea de porc care nu necesită marinare și poate fi fript la grătar sau în tigaie. Se poate servi alături de un vin roșu de calitate sau de un sos barbeque delicios. Această parte a porcului se mai folosește și la prepararea mezelurilor afumate.

Cum gătim capacul de pulpă?

Luca György: Capacul de pulpă este cea mai gustoasă parte din pulpa porcului. Se poate marina cu sare, piper, cimbru și muștar pentru a fi folosit la fripturi la grătar sau cuptor. Se poate găti în vin pentru mai multă aromă și se poate servi alături de cartofi copți sau legume înăbușite. Putem folosi bucăți din capacul de pulpă pentru tocănițe, dar și la prepararea șnițelelor. La Petry găsiți capac de pulpă gata tranșat și tot de aici vă puteți aproviziona cu condimente speciale pentru gătirea cărnii de porc.

Câte preparate putem face dintr-un mușchi alb de porc?

Luca György: Mușchiul alb de porc este partea mea preferată, acesta fiind foarte fraged și gustos. Din acesta se pot realiza tocane, fripturi, cotlete, ciorbe, dar și tradiționalul gulaș. Puteți să îl gătiți în unt și vin alb în tigaie, să-l preparați la cuptor sau grătar și să-l serviți alături de un sos de hribi delicios.

Categorii

Blog

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel