Blog

Ünnep- hagyományok, ízek, szokások

Hagyomány, egészség és fenséges ételek - minden ami egy igazi ünnephez szükséges.

A hús egészséges felhasználása

Az élelmiszerbiztonság elsőrendű kérdés mindannyiunk számára. Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos betartani néhány fontos szabályt.

 

Receptek

Gyors receptek az elfoglalt hétköznapokra. Kövesd a blogbejegyzéseinket, rendszeresen töltünk fel új recepteket!

Hogyan készülnek termékeink?

Bemutatjuk, hogyan készül az egészséges hentesáru a Petry család hagyományos receptjei alapján.
 

Újdonságok, események

Hírek, események, érdekességek, tájékoztatjuk minden fontos információról, ami a tevékenységünkhöz kapcsolódik.

Transylvanian Gourmet

A Transylvanian Gourmet kampány a PETRY cégcsoport kezdeményezése. Célunk az erdélyi sonkakészítési értékek érdek nélküli bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért igyekszünk minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. A recepteket a creative@petry.ro email címre várjuk.

Legfrissebb

Blog


Kemencés csirkemell - miként lesz omlós és zaftos

A Petry boltban kapható Tanyasi csirke omlós és friss, bármilyen recepthez kiváló, mivel természetes körülmények között tenyésztett haszonállatról van szó. A szabadtartásban nevelt, természetes alapanyagokkal táplált Tanyasi csirke mentes minden mesterséges növekedésfokozótól, ennek köszönhetően megbízható alapanyaga a csirkehúsos ételeknek.

Milyen egy kiegyensúlyozott étrend?

A Tanyasi csirke vagy a Petry diétás sonka ennek köszönhetően kiváló fehérjeforrás azok számára is, akik diétázni akarnak

Hagyományos újévi fogások

A szilveszteri, újévi menü, csakúgy, mint a karácsonyi, gazdag és változatos mifelénk. Az újév küszöbén néhány hagyományos fogás minden keresztény család ünnepi asztalán helyet kap. Ezek egy része vallásos hagyományokra utal, másik része viszont szerencsejóslással, az újév bőségének varázslásával hozható összefüggésbe.

5 recept ötlet a karácsonyi ételmaradékok hasznosítására

Évente több tonna ételmaradék landol a szemétben az ünnepek után. Ez elkerülhető lenne, ha az emberek újrahasznosítanák azokat az ételeket, amelyek még teljesen alkalmasak a fogyasztásra. A Petry arra bíztatja vendégeit, hogy tudatos fogyasztók legyenek, akik a finom falatokat okosan és takarékosan fogyasztják. A praktikus és ízletes újrahasznosító receptekkel nemcsak pénzt és időt takarítunk meg, hanem a környezetünket is óvjuk. Tegyék próbára a fenti ötleteket! Jó étvágyat kívánunk!

Fel