Blog

Transylvanian Gourmet

A Transylvanian Gourmet kampány a PETRY cégcsoport kezdeményezése. Célunk az erdélyi sonkakészítési értékek érdek nélküli bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért igyekszünk minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. A recepteket a creative@petry.ro email címre várjuk.

Újdonságok, események

Hírek, események, érdekességek, tájékoztatjuk minden fontos információról, ami a tevékenységünkhöz kapcsolódik.

Hogyan készülnek termékeink?

Bemutatjuk, hogyan készül az egészséges hentesáru a Petry család hagyományos receptjei alapján.
 

A hús egészséges felhasználása

Az élelmiszerbiztonság elsőrendű kérdés mindannyiunk számára. Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos betartani néhány fontos szabályt.

 

Receptek

Gyors receptek az elfoglalt hétköznapokra. Kövesd a blogbejegyzéseinket, rendszeresen töltünk fel új recepteket!

Legfrissebb

Blog


Miért veszélyes olcsó darált húst fogyasztani?

Legyünk mindig gyanakvók, ha a hús vagy a felvágottak ára túl alacsony, mert ez azt jelenti, hogy gyengébb minőségű, esetleg külföldről behozott fagyasztotthúst, adalékanyagokat, ízfokozókat, MDM-et és hozzáadott kötőszövetet tartalmaz. A Petry-ben a hús mindig friss, az előző nap levágott, helyi gazdáktól vásárolt, megfelelően táplált és szabadtartásban nevelt haszonállatoktól származik.

Transylvanian Gourmet

Egy minőségi felületet, amely akár az itt élőknek, akár az idelátogatóknak hiteles képet mutat az erdélyi kulináris sajátosságokról. Küldje el Ön is családi receptjét és történetét a creative@petry.ro címre.

Erdélyi sonka-történetek

Önök szerint beszélhetünk erdélyi sonkakészítésről?! Mutassuk be együtt Erdély egyik gasztronómiai büszkeségét! Osszák meg velünk családjuk hagyományos sonkakészítési módszereit, meséljenek gyermekkori történeteket, amelyek sonkához kapcsolódnak. Írja meg nekünk a történetét.

Erdélyi gasztronómia – titkok és érdekességek

Erdély maga egy csoda, hiszen nemcsak számtalan gyönyörű hellyel büszkélkedik, hanem gasztronómiai ízvilága is egyedülálló. A szomszédos népek egymásra gyakorolt hatása tette igazán egyedivé az Erdélyi kultúra és konyhaművészet kialakulását.

Fel