A hús egészséges felhasználása

5 tipp egy sikeres családi piknikhez

A természetben eltöltött idő és a szabad ég alatti piknikezés kiválóan összehozza a családot és feledhetetlen pillanatokat biztosít.

Ez történik a szervezeteddel ha szalonnát eszel

Azt állítják róla, hogy amellett, hogy nagyon finom, ártalmas a koleszterin problémával küszködő embereknek. Ezt az álltást megcáfolták és sokak meglepetésére kiderült, hogy ez egy „csoda” élelmiszer.

Milyen egy kiegyensúlyozott étrend?

A Tanyasi csirke vagy a Petry diétás sonka ennek köszönhetően kiváló fehérjeforrás azok számára is, akik diétázni akarnak

Miért nem tanácsos nyaraláskor felvágottat vagy más húsfélét enni?

Van néhány felvágott, amelyet érdemes elkerülni, hogy szabadság ideje alatt ne kelljen a sürgősséget is útba ejteni.

Mit együnk, ha nyaralni megyünk?

Útközben jó falatozni vagy akár piknikezni. A szárított húsok egészségesek, táplálóak és hűtőtáska nélkül is hosszabb ideig elállnak.

Hogyan tudod újrahasznosítani az élelmiszer-hulladékot?

A Petry cég által bevezetett eljárások mellett, - amelyeket a klienseinek is javasol a vállalat – az alábbiakban felsorolunk néhány ötletet, amelyek révén csökkenthető az élelmiszer-pazarlás.

Mit tehetünk egyénenként, hogy csökkentsük az élelmiszer pazarlást?

Szeretnénk, ha a vásárlóink is törekednének arra, hogy minél kevesebb táplálkozási hulladékot termeljenek. Örömmel látjuk, hogy vannak olyan vásárlóink, akik otthonról hoznak tárolóedényt, szatyrot és abba kérik a nálunk vásárolt termékeket.

A hússal való hozzátáplálás gyermekkortól – a szakorvos válaszol

Azt tanácsoljuk, válassz egy megbízható hentest, aki kezeskedik a hústermékek frissességéért. A Petry üzletekben kizárólag frissen levágott haszonállatoktól származó húst kínálnak, ezért a hús minősége és ízértéke is jóval magasabb. Ez a jelentős proteinforrás már 6 és fél, 7 hónapos kortól bevezethető a kisbaba étrendjébe. Minimum heti 5 alkalommal, főtt zöldséggel, ebédre tanácsos adni.

Marhahús – kiválasztás az elkészítés módja függvényében Szilágyi Róbert séf beavat a műhelytitkaiba

A marhahúst annak függvényében kell kiválasztani, hogy mit tervezünk készíteni belőle. Ha megfelelő módon választjuk ki az alapanyagot, omlós, ízletes sülteket és marhahús leveseket készíthetünk.

Aranyszabályok piknikezéshez

A tavasz elhozta a szabadtéri rostonsültek szezonját is, a baráti vagy családi körben szervezett, szabadtűzön sütött finomságok idejét. Mielőtt elindulnánk a természetbe, jó tudni néhány illemszabályt a piknikezéssel kapcsolatban. Ezek megkímélnek a rosszalló pillantásoktól és akár a büntetéstől is.

3 grillezési tipp Bíró Lászlótól, a Petry Látványműhely hentesmesterétől

Pácolás alkalmával hogyan használjuk a sót? Milyen fűszerekkel pácoljuk a húst? Hogyan ismerjük fel, hogy a hús friss, amikor megvásároljuk és mennyi ideig tarthatjuk?

Milyen borok illenek a grillezett húsokhoz?

A minőségi borok még finomabbá teszik a sültek ízét. Bevásárolunk minden finomságot és indulhat a grill-party a kertben.

Miért bíztató jel, ha a Petrynél vásárolt friss felvágottak, rövidebb időn belül megromlanak, mint a szupermaketben vásárolt termékek?

Szeretné tudni, miért bíztató, hogy a Petry termékek -mint a sonka, párizsi vagy virsli – szavatossági ideje rövid? Mindannyian egészségesen szeretnénk étkezni, ugyanakkor azt is elvárjuk, hogy az élelmiszerek hosszú ideig őrizzék meg szavatossági idejüket. Ez a két dolog azonban egyidejűleg nem valósítható meg. Minden, ami friss és egészséges, az rövid ideig áll el.

Miről ismerjük fel a friss húsokat és felvágottakat?

Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos odafigyelni az alábbiakra:

Miért fontos, hogy helyi és szezonális hozzávalókból főzzünk?   

A Petry Grill & Wine egy különleges bisztró Marosvásárhelyen, amelyet elsősorban a helyi hozzávalókból és az idénynek megfelelő alapanyagokból készült ételkülönlegességei tesznek egyedülállóvá.

Miként tároljuk a húsféléket?

A friss húst és felvágottat tiszta és jól szellőző helyiségben tároljuk. A szárított húst hűvös helyen, 0C... +4C fokon tartsuk, legtöbb 85%-os páratartalommal.

3 indok, amiért a zsír egészségesebb az olajnál

A többszörösen finomított zsiradékokkal ellentétben a zsír, amelyet helyi sertéstenyésztőktől szerzünk be 100%-osan természetes. Ráadásul a zsír tartalmaz oleinsavat, ami hatékony ellenszere a depressziónak, illetve a rákos megbetegedéseknek.

3 tanács a biztonságos otthoni disznóvágáshoz

Annak érdekében, hogy a disznóvágás a higiéniai előírásoknak megfelelően történjen, és hogy kizárjuk a hús fertőződésének lehetőségét a leöléstől a megfelelő tárolásig, következzen néhány hasznos tanács:

Miért veszélyes olcsó darált húst fogyasztani?

Legyünk mindig gyanakvók, ha a hús vagy a felvágottak ára túl alacsony, mert ez azt jelenti, hogy gyengébb minőségű, esetleg külföldről behozott fagyasztotthúst, adalékanyagokat, ízfokozókat, MDM-et és hozzáadott kötőszövetet tartalmaz. A Petry-ben a hús mindig friss, az előző nap levágott, helyi gazdáktól vásárolt, megfelelően táplált és szabadtartásban nevelt haszonállatoktól származik.

Miért vásároljunk rövid szavatosságú felvágottakat?

Minél hosszabb a fogyasztásra alkalmasnak jelölt idő, annál inkább kétséges az elkészítési módja. A hosszú szavatossági idő azt jelzi, hogy nagy mennyiségű tartósítószert, vagy mesterséges adalékanyagot tartalmaz.

A különböző típusu húsok kaloriaértéke

A különböző húsfélék más-más íz-élményt nyújtanak és külalakban is eltérnek egymástól. Az alábbiakban a különböző húsokat és az ezekhez tartozó kalóriaértéket ismertetjük:

10 kérdés + válasz gluténmentes, laktózmentes témában táplálkozásszakértőnktől – III rész.

Hogyan határozhatjuk meg a szénhidrátokat és miért van rá szüksége a szervezetnek? Nagy Bea, dietetikus és táplálkozásszakértőt kérdeztük.

10 kérdés + válasz gluténmentes, laktózmentes témában táplálkozásszakértőnktől – II rész.

Mit jelent az, hogy rejtett glutén és hogyan kerül a hentesáruba? Folytatjuk az interjút

10 kérdés + válasz gluténmentes, laktózmentes témában táplálkozásszakértőnktől

Nagy Bea, dietetikus és táplálkozásszakértőt kérdeztük a lisztérzékenység tüneteiről.

Az egészséges táplálkozás szerepe a gyermek életében

A glutén- és laktózérzékenység egyre több embert érint világszerte, ugyanakkor a cukorfogyasztás csökkentése elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, nemcsak cukorbetegeknek.

Kategóriák

Blog

Válogatott Húsok

Válogatott húsok. Ínyencek kedvence. Vásárlóinknak válogatott húsokat kínálunk és odafigyelünk arra, hogy mindig a legjobb állatok húsával dolgozzunk, amelyeket hazai gazdáktól származó, szigorú feltételek szerint minősített farmokról szerzünk be.

Ünnep- hagyományok, ízek, szokások

Hagyomány, egészség és fenséges ételek - minden ami egy igazi ünnephez szükséges.

Receptek

Gyors receptek az elfoglalt hétköznapokra. Kövesd a blogbejegyzéseinket, rendszeresen töltünk fel új recepteket!

A hús egészséges felhasználása

Az élelmiszerbiztonság elsőrendű kérdés mindannyiunk számára. Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos betartani néhány fontos szabályt.  

Hogyan készülnek termékeink?

Bemutatjuk, hogyan készül az egészséges hentesáru a Petry család hagyományos receptjei alapján.  

Újdonságok, események

Hírek, események, érdekességek, tájékoztatjuk minden fontos információról, ami a tevékenységünkhöz kapcsolódik.

Transylvanian Gourmet

A Transylvanian Gourmet kampány a PETRY cégcsoport kezdeményezése. Célunk az erdélyi sonkakészítési értékek érdek nélküli bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért igyekszünk minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. A recepteket a creative@petry.ro email címre várjuk.

Fel