9 sfaturi despre implicarea copilului în bucătărie

Lecțiile de gătit se pot dovedi utile în educația copilului, dar aduc o contribuție și în dezvoltarea unor aptitudini importante - cooperare, îndemânare, relație cauză-efect, responsabilitate, încredere, creativitate. A le permite copiilor să ne ajute în bucătărie poate fi o experiență incredibil de importantă în dezvoltarea relației părinte copil și în dezvoltarea adultului din viitor.

Copiii capătă îndemânare spălând, adăugând, amestecând, agitând și rulând. Copiii învață să măsoare, să numere, să topească, să caramelizeze și să dizolve, descoperă în acest mod printre primele noțiuni de matematică, fizică, chimie. Comportamentul social se dezvoltă prin lucrul în echipă și prin împărțirea atribuțiilor. Vocabularul copilul se îmbunătățește prin urmarea unor indicații, specificarea ingredientelor și a echipamentului de bucătărie.

Alegerea sarcinilor potrivite este foarte importantă. Atenția şi răbdarea copiilor mici sunt destul de scurte, așadar este indicat să stabilim dinainte ce avem de gând să pregătim.

1. Ia măsuri de siguranță înainte de a invita copilul în bucătărie! Trebuie organizată astfel încât să se evite accidentele nedorite. Ține vesela sau paharele și alte ustensile din sticlă sau cristal departe de accesul copiilor.

2. Spălat fructe și legume. O experiență tactilă super-distractivă și un prilej de discuții despre microbi și curățenie. În acest mod copilul învață cât de important este să mănânce sănătos.

3. Frământat aluat de pizza, pâine, gogoși, fursecuri sau alte bunătăți. Posibilitățile sunt nelimitate! Cu siguranță va fi încântat să își bage mânuțele în aluat dar și să presare mozzarella Therezia, mirodenii proaspete sau felii de șuncă Petry peste pizza.

4. Tăiat fructe și legume moi. Folosim un cuțit de masă sau de plastic și facem salată boeuf sau tăiem banane pentru salată de fructe.

5. Uns pâinea cu unt și miere sau cu orice altceva: cremă de brânză, humus, dulceață, unt de arahide și așa mai departe. O rețetă simplă pe care o puteți prepara este pâinea cu pate. Aveți nevoie doar de pâine de casă din magazinul Petry, pate proaspăt Petry, unt Therezia și legume proaspete: ardei, roșii, castraveți.

6. Prepararea omletei. Este o rețetă simplă la care poate participa orice copil. Iar peste un gust deosebit puteți adăuga cârnați ardelenești cu boia, mozzarella Therezia și mirodenii proaspete.

7. Micuții trebuie avertizați că nu au voie lângă cuptorul fierbinte sau lângă aragaz atunci când ochiurile sunt aprinse și oalele sunt pe el, că trebuie să stea la distanță de mixer și alte aparate electrocasnice când sunt pornite.

8. Pune-l să facă activități potrivite în funcție de vârstă! Nu poți pune un copil de 3-4 anișori să îți toace ceapa sau să folosească cuțitul de carne. Însă îl poți pune să te ajute să pui ouăle deja sparte în preparate, să îți presare un strop de sare sau să așeze masa împreuna cu tine.

9. Ideal este să planificăm aceasta activitate într-o zi de weekend sau într-un moment al zilei când nu suntem presați de timp și ne putem bucura de frumusețea de-a bucătăria. Este important ca şi copilul să fie, iar dacă puteți face din asta o activitate de familie, cu atât mai bine!

Categorii

Blog

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel