7 întrebări utile înainte de a alege carnea

Înainte de a cumpăra orice tip de carne ar fi bună puțină “documentare” la fața locului. Măcelarul sau vânzătorul din magazin va fi încântat să vă ajute și să vă răspundă la orice întrebare și este cea mai indicată persoană care vă poate ajuta din acest punct de vedere. Cu siguranță vreți să cumpărați o carne bună, proaspătă sau poate nu știți exact ce vreți sa cumpărați și aveți nevoie de sugestii. Nu uitați să adresați întrebări legate de calitate, prospețime, origine a cărnii și nu numai. Acestea sunt primele aspecte ce contează mereu. Mai jos vă propunem un mic ghid cu cele mai utile întrebări de adresat la măcelărie.

Scurt ghid de întrebări pentru măcelar:

De unde provine această carne?

Originea și calitatea cărnii sunt primele aspect care contează și primele întrebări la care trebuie să aflați răspuns înainte de cumpărare.

Cu ce pot asocia acest tip de carne pentru a-i pune în valoare gustul?

Un alt aspect extrem de important este acesta, cu ce poate fi asociat fiecare tip de carne pentru a te bucura de toată savoarea acesteia.

Cât timp își păstrează prospețimea carnea cumpărată azi?

Prospețimea și păstrarea prospețimii sunt aspecte esențiale când vorbim despre cărnuri. Rugați măcelarul sau vânzătorul din magazin să vă dea cât mai multe informații utile despre asta.

Cum să păstrez corect carnea?

E posibil să nu gătiți carnea imediat ce ajungeți acasă, iar pentru asta trebuie să știți cum se păstrează corect până o preparați. Cu siguranță nu ați vrea să se altereze.

Cum să gătesc corect carnea roșie?

Fiecare tip de carne are diferite recomandări și moduri de preparare. Vânzătorul din magazin e unul dintre persoanele care vă pot sfătui în această privință.

Ce idei de preparate îmi puteți sugera pentru acest tip de carne?

Poate nu știți rețete diverse, gătiți mereu cam la fel carnea și ați dori să încercați preparate noi. Multe feluri de mâncare delicioase pot fi pregătite din fiecare tip de carne. Cu fiecare preparat, carnea poate fi pusă în valoare diferit. Cereți informații referitor la acest aspect.

Cât timp ar trebui să fierb carnea fără ca aceasta să-și piardă proprietățile?

Pentru unele preparate, carnea trebuie fiartă sau pre-fiartă, numai că în unele cazuri poate e fiartă insuficient sau prea mult. În aceste cazuri, preparatul are de suferit deoarece carnea își pierde astfel multe din proprietățile sale. Acesta este un aspect la care trebuie să fiți mereu atenți.

Acestea sunt doar câteva dintre cunoștințele pe care trebuie să le aveți despre cărnuri, dar cele de mai sus sunt unele dintre cele mai importante. Nu ezitați să întrebați măcelarul sau vânzătorul din magazin despre toate acestea și orice alt aspect ce vă interesează. E bine să fi mereu bine informat. La Petry punem accent pe toate acestea și pe comunicarea eficientă cu clienții, așa că vă stăm mereu la dispoziție cu orice informație. Vă așteptăm în magazinele Petry!

Categorii

Blog

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel