5 tanács a stresszmentes karácsonyért

Az utóbbi időben a karácsony a rohanásról, a végeláthatatlan kocsisorokról, a sorbanállásról és az idővel folytatott versenyfutásról szól. Ehelyett az elcsendesedés és a nyugalom kellene jellemezze ezt a szép időszakot.

A fiatalok esetében még hangsúlyosabb ez a stressz, mivel az aktív korosztály a munkahely pörgése és az ünnepre való csendes készülődés között keresi a megfelelő kompromisszumot. Ráadásul sok esetben az ajándékok beszerzése is az utolsó napokra marad.

A nevem Petri Mária, hat unokám van, úgy érzem, a sok felhalmozott élettapasztalatból szeretnék átadni a fiataloknak, amit lehet. Főként szervezési és főzéssel kapcsolatos tanácsokra gondoltam, hogy mindenki minél teljesebben megélhesse a karácsonyi várakozást.

  1. Időben szervezz

Ne hagyd a karácsonyi előkészületeket az utolsó napokra. Hetekkel előtte érdemes legalább vázlatos tervet készíteni. Tervezd meg a menüsort, a bevásárlólistát, és a nagytakarítást se felejtsd ki. Töltsd fel az élelmiszer raktárt helyi, friss termékekkel.

  1. Főzzél szeretteiddel

A téli ünnepek az év legmeghittebb időszakát készítik elő szeretteink, barátaink körében. Főzzél édesanyáddal vagy nagymamáddal közösen, velük nagy eséllyel nyugodtan, alaposan elkészítheted az ünnepi finomságokat. Csak annyit főzz, amennyi szükséges, ha pedig kiszaladtál az időből, és semmiképp nem fér bele egy előétel elkészítése rendelj egy hidegtálat a Petry üzleteiből. Így valóban változatos kínálattal szolgálhatsz a vendégeidnek. 

Válassz könnyen elkészíthető ünnepi ételeket. Készítsd új módszerrel a sertésbélszínt, töltsd szárított szilvával, tekerd császárszalonnába és így tedd a sütőbe. Újszerű ízeket kapsz így.

  1. Tarts szünetet

A családunkban mindig az a szokás, hogy az előkészületek és a karácsonyi menü után együtt maradunk, beszélgetünk, süteményt és forralt bort fogyasztunk. Ez a legjobb alkalom arra, hogy feltöltsük az energiakészleteinket és hogy elcsendesedjünk azok mellett, akik a legkedvesebbek számunkra.

  1. Kapcsold ki a mobiltelefont és az egyéb technikai eszközöket

Régen a kályha tüze és a csempekályha melege mellett teltek el ezek az ünnepnapok. Ilyenkor nagyszüleink történeteit hallgattuk, ezzel szemben ma a fiatalok szüntelenül bámulják a technikai eszközeiket, még karácsonykor sem tudnak függetlenedni ezektől. Tedd félre néhány órára vagy akár egy egész napra a mobilodat, táblagépet vagy számítógépet. Élvezd a társalgást és a közösségben eltöltött pillanatokat. Ezek ritkák és végtelenül értékesek.

  1. Táncolj és pihenj

Karácsony ünnepe kiváló a pihenésre és a szórakozásra. Perdülj táncra és élvezd a karácsonyi dallamokat vagy te magad örvendeztesd meg kántálással barátaidat.

A téli ünnepek szent ünnepek, ezek lelki feltöltődést hoznak, legalább erre a néhány napra felmentenek minket a szürkeségtől és a gondoktól.

Áldott ünnepet kívánok mindenkinek!

Kategóriák

Blog

Válogatott Húsok

Válogatott húsok. Ínyencek kedvence. Vásárlóinknak válogatott húsokat kínálunk és odafigyelünk arra, hogy mindig a legjobb állatok húsával dolgozzunk, amelyeket hazai gazdáktól származó, szigorú feltételek szerint minősített farmokról szerzünk be.

Receptek

Gyors receptek az elfoglalt hétköznapokra. Kövesd a blogbejegyzéseinket, rendszeresen töltünk fel új recepteket!

A hús egészséges felhasználása

Az élelmiszerbiztonság elsőrendű kérdés mindannyiunk számára. Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos betartani néhány fontos szabályt.  

Hogyan készülnek termékeink?

Bemutatjuk, hogyan készül az egészséges hentesáru a Petry család hagyományos receptjei alapján.  

Újdonságok, események

Hírek, események, érdekességek, tájékoztatjuk minden fontos információról, ami a tevékenységünkhöz kapcsolódik.

Ünnep- hagyományok, ízek, szokások

Hagyomány, egészség és fenséges ételek - minden ami egy igazi ünnephez szükséges.

Transylvanian Gourmet

A Transylvanian Gourmet kampány a PETRY cégcsoport kezdeményezése. Célunk az erdélyi sonkakészítési értékek érdek nélküli bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért igyekszünk minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. A recepteket a creative@petry.ro email címre várjuk.

Fel