5 Sfaturi pentru un Crăciun fără stres

În ultimii ani, pregătirile de Crăciun sunt încărcate de foarte mult stres, în loc să fie o perioadă de bucurie și relaxare.

Tinerii nu mai știu să se bucure de magia sărbătorilor, iar faptul că lasă pregătirile pe ultima sută de metri, le generează mult stres și bătăi de cap.

Mă numesc Petri Mária, sunt bunica a șase nepoței și aș vrea să le ofer tinerilor câteva sfaturi din experiența mea în organizare și gastronomie pentru ca aceștia să se bucure de un Crăciun fără stres.

  1. Organizează-te din timp

Nu lăsa pregătirile de Crăciun pe ultima sută de metri. Realizează-ți un plan de organizare cu câteva săptămâni înainte, planifică meniul, lista de cumpărături dar și curățenia din timp. Aprovizionează-te cu produse și ingrediente locale.

  1. Gătește alături de cei dragi

Sărbătorile de iarnă trebuie să fie cele mai magice clipe petrecute alături de familie și cei dragi nouă. Gătește alături de bunica și mama ta, pregătește masa de Crăciun fără stres în compania lor. Nu găti mai mult decât este necesar. Sfatul meu: dacă nu ai timp și pentru aperitiv comandă un platou rece din orice magazin Petry.

Optează pentru mâncăruri festive ușor de pregătit. Poți realiza o mâncare festivă ușor de pregătit, însă care îi va uimi pe cei din jur. Alege să gătești, de exemplu, mușchiul de porc puțin mai diferit, umple-l cu prune uscate, rulează-l în bacon și dă-l la cuptor. Rezultatul va fi inedit.

  1. Nu uita să iei o pauză

La noi în familie, după ce terminăm cu pregătirile și masa de Crăciun, ne oprim din lucru și ne bucurăm alături de cei dragi savurând prăjituri și un vin fiert aromat. Perioada sărbătorilor este ideală pentru o pauză a sufletului, în care te reîncarci cu energie pozitivă alături de familia ta și de cei dragi.

  1. Oprește dispozitivele mobile și electronice

Mai demult perioada sărbătorilor era încărcată de momente la gura sobei ascultând povești și amintiri ale bunicilor, în ziua de astăzi tinerii nu renunță la tehnologie nici de Crăciun. Renunță pentru câteva ore sau chiar o zi întreagă la telefonul mobil, tabletă sau calculator, bucură-te de conversație și de momentele dragi alături de familie, căci ele sunt rare, dar extrem de prețioase.

  1. Nu uita să dansezi și să te relaxezi

Perioada Crăciunului este ideală pentru relaxare și distracție. Ieși la dans cu cei dragi sau bucură-te de colindele copiilor sau scapă de griji și surprinde-ți prietenii cu o vizită de colindat.

Sărbătorile de iarnă sunt sărbători sfinte, ce trebuie să ne încarce în mod spiritual, să ne încânte sufletul și să ne facă să scăpăm de griji pentru câteva zile. Vă doresc tuturor un Crăciun binecuvântat alături de cei dragi!

Categorii

Blog

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel