10 motive să prepari supă de oase mai des

Cele mai multe popoare consumau toate părțile unui animal (preferând întotdeauna organele, grăsimea, oasele, și nu carnea macră), chiar dacă nu cunoșteau la acea vreme explicația științifică. Supa la copii reprezintă o variantă de masă ușor de preparat și delicioasă, conținând nenumărate vitamine și minerale.

 

Poți bea zilnic o ceașcă de supă de oase sau să o folosești ca bază pentru anumite feluri de mâncare sau pentru asezonarea legumelor. După ce ai pregătit-o (din oase special cumpărate sau din oasele care-ti rămân la masă și care dau un gust bun supei), o poți conserva la rece sau o poți congela timp de 6 luni, în borcane sau cutii ermetice. O poți pune în tava de cuburi de gheață și când ai nevoie, poți adaugă unul sau două cuburi în mâncare.
Astăzi îți prezentăm câteva motive pentru care să prepari mai des supă de oase:

 

1. Supa de oase conține minerale care sunt mai ușor absorbite de organism, substanțe benefice din cartilaj și tendoane, cum sunt condroitinul sulfat și glucosamina, care sunt acum vândute ca suplimente scumpe pentru artrită și dureri de articulații.

2. Are un aport bogat de aminoacizi: glicina (care ajută la detoxifierea organismului și e implicată în sinteza de săruri biliare și hemoglobină), prolina, arginina. Acești aminoacizi au importante proprietăți anti-inflamatorii.

3. Gelatina care se formează în urma unei supe concentrate de oase s-a demonstrat a fi benefică în tratamentul multor afecțiuni cronice, incluzând ulcerul, anemia, diabetul, distrofia musculară și chiar cancer. Are efecte antiinflamatorii, antimicrobiene și calmante (contribuind la un somn mai liniștit.)

4. Cartilajul care însoțește întotdeauna osul conține și el multe bunătăți, cum ar fi condroitin sulfat, glucozamin sulfat, acid hialuronic, (toate vândute acum în magazine bio sub formă de suplimente scumpe) care au grijă de sănătatea articulațiilor.

5. Supa de oase este benefică pentru vindecarea sistemului gastrointestinal, fiind inclusă în tratarea multor afecțiuni care au la bază disfuncții la acest nivel. Sănătatea noastră este în mare parte dependentă de sănătatea tractului intestinal. Multe din afecțiunile noastre moderne își au originea în dezechilibrul de microorganisme din sistemul digestiv, generate de o alimentație procesată și toxică, mult prea multe zaharuri, lipsită de grăsimi sănătoase, enzime și bacterii benefice.

6. Consumul exclusiv de carne macră va determina un exces de metionină, un aminoacid care poate contribui la metilare excesivă în organism. Acest lucru poate duce la îmbătrânire prematură și alte probleme de sănătate. De aceea este nevoie de un echilibru, prin aportul de prolină și glicină (din părțile cu piele, organe și oase).

7. Supa de oase este foarte bogată în vitamine, minerale și antioxidanți. Poate ca cel mai important este să spunem că ea e o sursă majora de magneziu, deficitul legat de acest mineral fiind frecvent întâlnit la copii și adulți și având consecințe importante inclusiv asupra stării de spirit.

8. Supa de pește contribuie la o naștere ușoară și vindecă oboseala cronică. Supa din capete și carcase de pește conține iod și substanțe prețioase pentru sănătatea tiroidei.

9. Alanina este un alt aminoacid benefic din supa de oase, necesară în special atleților și îmbunătățirii funcțiilor fizice la persoanele în vârstă. Singura modalitate de a crește conținutul de calciu din supa de oase este de a adăuga legume bogate în calciu la fierberea acesteia, cât și o cantitate mică de oțet. Cu toate acestea, acest aliment rămâne un aliat de nădejde pentru sănătatea oaselor datorită bio-disponibilității mineralelor și a colagenului, un component esențial pentru oase sănătoase - contribuie la fermitatea acestora și la rezistența împotriva fracturilor.

10. E o sursă excelentă de calciu și fosfor (matricea anorganică a oaselor fiind compusă din fosfat de calciu) lucru tare important mai ales pentru cei cu intoleranță la proteinele laptelui de vacă.

Categorii

Blog

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel